Първият читателски клуб за деца

Първият читателски клуб отваря врати за бургаските деца, а негов създател и ръководител е любимата „Агата“ или по-точно Александа Георгиева, автор на известната поредица за деца.

Клуб „Борови шишарки“ ще бъде приютен в прекрасната читалня „Малкият принц“ към центъра за талантливи деца в града. Именно там ще се провеждат ежеседмичните срещи на малките любители на книгите. А как да заобичаме книгите, как да се научим да ги разбираме, да вникнем в дълбините на сюжета, да обсъдим героите и да доизмислим историята, ни разказва самата авторка:

„Казвам се Александра Георгиева- Алекс. Начален учител съм и много обичам книгите. Водя читателски клуб за моите ученици вече пета година. Мисля, че се получава страхотно! Всъщност, сигурна съм! Защо съм сигурна? Защото децата чакат всяка сбирка с нетърпение и прочитат всички книги от край до край! Ако не ми вярвате, може да питате тях.

Покрай любовта ми към книгите и работата ми като учител се случи така, че започнах да пиша и написах 13 книги за малката Агата, която вече пътува и в Германия и Китай. В поредицата се разказва за едно момиченце, което е ученичка в първи клас. Тя е сигурна, че в света има магия. Не от онази грамаданската със заклинанията, а мънички вълшебства, които се крият навсякъде около нас. И в книгите също.

Убедена съм, че в думите има магия! Сигурна съм, че във всяка добра история има вълшебство, сила и приключения! Нямам търпение да ги покажа и на децата. Това ще правим в нашия клуб, ще се потапяме в магията на книгата, ще се научим да четем в пълния смисъл на думата, да разбираме историята и да се потапяме в нея, ще си създадем наша си общност, в която заедно ще се пренасяме в различни светове Това, разбира се, ще подобри уменията на децата за правопис, за правоговор, умения да пресъздават дадена история и да фантазират за продължението ѝ“.

Клуб „Борови шишарки“ стартира на 9 ноември и в него могат да се запишат деца от 1 до 4 клас. Авторката ще ги предизвика с едни от най-интересните съвременни детски книги, а любовта към четенето ще остане за цял живот.

Повече информация относно записването и програмата може да получите на: 0887201033 или на фейсбук страницата на организаторите: https://www.facebook.com/talantbgkids

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви