Неуредени лични отношения са причини за побоя
Неуредени лични отношения са

Кандидатът за кмет на созополското село Зидарово, който беше нападнат пред дома си, е имал неуредени взаимоотношения със софийски бизнесмен, съобщиха на брифинг от МВР – Бургас и прокуратурата, цитирани от БНТ.

Директорът на бургаската полиция старши комисар Емил Павлов заяви, че извършителите са задържани в рамките на специализирана полицейска операция, проведена паралелно на територията на София, Бургас и Созопол. Задържани са петима души, сред които е и поръчителят.

„Той е криминално проявено лице с бизнес интереси в Созопол. Познавали са се с пострадалото лице, като причината за нанесения побой са неуредени личностни взаимоотношения. Няма данни нападението да е извършено във връзка с предстоящите избори“, каза комисар Павлов.

Четирима от задържаните са от София, а един е от Бяла Слатина. Разследването е установило, че преките извършители на престъплението са получили по 1500 лева. Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор до три години, обявиха от Районната прокуратура в Бургас. Всички са задържани за срок до 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска постоянен арест, спрямо тях.

Кандидатът за кмет на село Зидарово беше нападнат в ранните часове на 22 октомври и настанен в УМБАЛ Бургас с общи наранявания и счупено ребро.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви