Най-малко 22 души бяха убити, а 50 до 60 бяха ранени при масова стрелба в град Люистън, щата Мейн. Това съобщи телевизия „Фокс нюз“, позовавайки се на множество източници от правоохранителните органи. Информацията е на Ройтерс, цитирана от БТА.

Преди това щатската полиция на Мейн и окръжният шериф съобщиха, че снощи вечерта в града е имало активен стрелец, но не предоставиха подробности.

Според „Фокс нюз“ стрелецът открил огън на три места – в ресторант, магазин и развлекателен център.

Службата на шерифа на окръг Андроскогин публикува две снимки на заподозрения във „Фейсбук“, като заяви, че той все още е на свобода. Шерифът на окръга помоли обществеността за помощ за идентифициране на заподозрения на снимката – брадат мъж в блуза с дълъг ръкав и дънки, който държи винтовка в позиция за стрелба.

Медицинският център „Централен Мейн“ в Люистън публикува изявление, в което се казва, че е „реагирал на събитие с масови жертви, масов стрелец“ и се координира с болниците в района, за да приема пациенти.

Люистън е част от окръг Андроскогин и се намира на около 56 километра северно от най-големия град в щата Мейн – Портланд.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви