Добрев
Добрев "превъртя играта" - ще съди Денков

„Ако от вторник няма отстъпка за бензина, обмислям като гражданин да заведа дело срещу премиера Денков, в качеството му на физическо лице, защото не изпълняват закона и не ми връщат 73 стотинки на литър бензин“. Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Делян Добрев.

Така той отговори на заканата на министър-председателя Николай Денков, че ще заведе дело срещу хората, които твърдят, че членове на кабинета и министри са на „хранилката на „Лукойл“.

Добрев обеща да се извини на Денков, ако от вторник – 31 октомври, „Лукойл“ започне да плаща по 3 млн. лв. на ден във Фонда за енергийна сигурност, а гражданите, зареждащи на бензиностанциите у нас започнат да получават отстъпка от 73 стотинки за литър.

Добрев коментира позицията на „Продължаваме промяната“ срещу идеята да се свика извънредно заседание но 27 октомври, два дни преди местните избори, за да бъде отхвърлено ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката.

„Не мога да разбера „Демократична България“, „Промяната“ са ми ясни – те винаги са работили за руснаците. Те вкараха посредниците по газа и платиха милиарди отгоре, те защитават дерогацията на „Лукойл“ със зъби и нокти, плашат, че ще подадат оставка, ако им вземем дерогацията. Толкова е сладка тази дерогация, толкова е сладък руския нефт.

Ако заседанието не е на 27 октомври, а е на 8 ноември, както предлагат от „Демократична България“ и Промяната, това са 12 дни. 12 дни по 3 млн. са 36 млн. лв. ДБ с това си предложение предлагат да опростим 36 млн. лв. на „Лукойл“. Надявам се те да се вразумят, днес ДБ и ПП гласуваха разделено в Комисията по енергетика“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви