България е готова да посрещне израелски туристи през този зимен сезон като безопасна туристическа дестинация. Взети са всички необходими предпазни мерки, за да се осигури сигурността на израелските гости. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с Н. Пр. Йосеф Леви Сфари, посланик на Израел в България.

Министър Динкова, която в качеството си на заместник-министър на външните работи беше и Националният координатор за борба с антисемитизма, изрази личната си съпричастност към човешката трагедия, която преживява народа на Израел и изказа своята загриженост във връзка с увеличаването на антисемитските изказвания, митинги и нападения, след началото на терористичните нападения на терористичната група Хамас.

Тя заяви, че страната ни осъжда бруталния терористичен  акт срещу Израел от Хамас, довел до загуба на невинни животи. “В мое лице и в лицето на Министерството на туризма имате пълна подкрепа. Готови сме да съдействаме с каквото е възможно на израелската държава. Отдаваме голямо значение на двустранните отношения с Израел, които имат и своите исторически корени.“, увери министър Динкова.

Подкрепата от страна на България означава много за Израел, подчерта от своя страна Н. Пр. Йосеф Леви Сфари. “Вашата персонална обвързаност означава много за нас и то във време, в което народът ни е подложен на нечувана жестокост. Оценяваме подкрепата във ваше лице, както и тази на Правителството ви. Солидарността, която ни показва българския народ, като цяло е изключително важна за нас и вярвам, че в бъдеще ще успеем да развием отношенията между двете държави на едно ново, още по-близко ниво.”, заяви Н. Пр. Йосеф Леви Сфари.

Туризмът е най-добрият начин да се върнем към нормалността, допълни още посланик Сфари. “Благодарен съм, че срещата ми с вас ми помогна да го направя. България става все по предпочитана дестинация и аз съм убеден, че след края на това изпитание, през което преминаваме, моите сънародници ще се завърнат в прекрасната ви страна. Туризмът е най-добрият начин да свържем двата народа”, допълни дипломатът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви