Петима са задържани за побоя на Христо Бардуков в Зидарово. Повече подробности бяха дадени днес на извънреден брифинг от прокурор Мария Маркова, административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас, и старши комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас.

Проведена бе специализирана полицейска операция на територията на София, Бургас и Созопол. Задържани бяха 5 лица – двамата извършители на побоя, две лица, имащи отношение за намирането на побойниците, както и поръчителя. Последният е лице от София, който има бизнес интереси в Созопол. Познавали са се с пострадалия и към този момент данните сочат, че причината за поръчката на побоя е неуредени личности взаимоотношения“ , каза ст. комисар Павлов.

Той поясни, че от петимата задържани, 4 са от София, а другото лице от Бяла Слатина. Само един от тях е криминално проявен. Извършители на побоя са получили общо 3000 лева за деянието си.

Районна прокуратура наблюдава производството. За кратко време са събрани доказателства за виновността на лицата за нанасяне на лека телесна повреда с користна цел. За подобно престъпление се предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода. Предстои искане за постоянна мярка задържане под стража. Към този етап не можем да коментираме за политически мотив. Разследват се всички версии, включително и такъв“ , каза от своя страна прокурор Маркова.

1 КОМЕНТАР

  1. поръчителя в всяка вечер с мен по селата и заедно раздаваме пари и тормозим хората! който не е за нас яде бой и пак е за нас
    с катинара харчим разумно парите на моето гуру Рейзи

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви