Сребърният медалист при мъжете на писта Купа Пловдив Веселин Георгиев записа пореден успех.

В петия кръг на Държавния личен-отборен шампионат от Купа България – юноши старша възраст, състезателят на КК „Черноморец“ триумфира с шампионската титла на писта.

Веско се окичи с още две злата от надпреварата на Колодрума. Той спечели шампионския медал в Издръжливост чрез отпадане.

Съвместно със съотборника си Дмитрий Янев двамата победиха в атрактивната дисциплина Медисън /100 м издръжливост/ и с най-много точки заслужиха златното отличие.

„Това беше дебютно участие за Веско и Митя в дисциплината Медисън. Двамата караха за първи път, но със съвместни усилия успяха да се сработят, да влязат в ритъм и да спечелят първото място,“ коментира старши треньорът на отличниците Тодор Ангелов.

В издръжливост по точки /25 км/ Веско Георгиев спечели сребро. Дмитрий Янев се окичи със сребърен и бронзов медал съответно в дисциплините Скрач /10 км/ и в елиминацията Издръжливост чрез отпадане.

Отборно тимът на „Черноморец“, в състав Диан Иванов, Антоний Христов, Дмитрий Янев и Веселин Георгиев, спечелиха предния медал за своя тим. Карето се окичи със среброто.

В отборното преследване /4 000 км/ Веско и Дмитрий отново караха на висота и извоюваха поредното сребро, а със събрания сбор от точки във всички кръгове – и второ място в крайното отборно класиране.

ДЛОШ – 5 кръг от Купа България Писта за мъже и жени елит и юноши старша възраст се проведе от 13 до 15 октомври.

От 27 до 29 октомври, Колодрума в Пловдив отново ще бъде домакин, но на състезание от по-висок ранг – Балканско първенство.

След отличното представяне на Веселин Георгиев и Дмитрий Янев в стартовете на страната, се очаква двамата национали да получат повиквателни и за Балканиадата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви