Във втори пореден мач Шон Смит стана MVP. Този път състезателят на „Черноморец“ взе приза след победата на неговия тим срещу „Рилски спортист“. „Акулите“ се наложиха със 74:65 в мач от втори кръг на Sesame НБЛ.

„Ние сме нов отбор, имаме добри играчи, подаваме си добре, не знам дали сме най-добрият отбор, рано е, но се опитваме. Благодаря и на феновете в залата. Беше по-трудно днес, те ни поведоха с 10 точки, трябваше ни време да се върнем, но успяхме. Знаехме, че трябва да спечелим този мач вкъщи, защото се борим за титлата. Ще видите от мен енергия, ще блокирам, ще бия чадъри и ще се опитам да съм най-добрият играч, и моят отбор да е най-добрият. Искам да побеждавам, трябва да имаш високи цели във всеки мач. Това е предизвикателството,“ каза Смит.

„Поздравявам моите момчета, защото ограничихме Рилски до 65 точки. Това значи, че сме си свършили работата, не знам дали има много такива отбори у нас, които могат да ограничат Рилски. Не бяхме готови в първата част, но във втората се обърнаха нещата.

Може би сме на 65% в момента. Спечелихме мача със сърце и защита. Шон Смит например не е готов да играе на 3, тактически, но имаме контузени, заради, които не можем още да покажем истинското си лице. Днес ние бяхме отборът, който повече искаше.

Не съм доволен от тренировките след мача с Берое. Шон Смит игра болен днес, не е тренирал 2 дни. Милен Захариев също е с не отшумяла контузия. 4-5 дни тренирахме с две деца и един дядо – Михаил Капитанов. Когато качеството на тренировки се промени, аз ще изисквам повече от тях.

Грифин ще играе в неделя срещу Спартак Плевен. Той до 2 дни ще тренира с нас и петък-събота ще е пълноценен.

Сглобили сме най-добрия отбор, откакто аз съм тук, искаме да го показваме всеки мач. Затова имаме играчи, които могат да играят на повече позиции,“ каза след победата треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви