Майка се избира от детската душа
Майка се избира от детската душа

Много майки споделят, че децата им като малки разказват доста смущаващи неща. Мистериозни факти, сякаш помнят откъде са дошли, как са избрали майка си и други подобни озадачаващи здравия разум детайли.

Днес ще се спрем на няколко такива истории – дали ще се замислим върху тях или ще махнем с ръка, определяйки ги като „глупости“, зависи единствено от нас.

Първата история разказва майка на тригодишно момченце
„Приготвих вечеря и за да разсея някак си детето и да го накарам да се усмири поне малко, му дадох му всички снимки, които пазя в албума си.

След малко той дотича до мен с черно-бяла снимка, на която бях аз с майка си на младини (майка ми почина малко преди да се роди детето) и каза: „Мамо, помня теб и твоята зелена рокля тук! Изпуснахте автобуса в онзи ден!“

Повдигнах вежди и го попитах: „Така беше, но ти откъде знаеш? Татко ти ли ти каза?“ – „Не“ – отвърна той. „Видях те отгоре, показаха ми те и казаха, че ще ми бъдеш майка!“

След тази случка не бях на себе си и започнах да разпитвам мои познати и приятелки за подобен феномен. Оказа се, че не само моето дете „помни“ как отнякъде е видяло майка си преди раждането си.

Следващата история разказва друга майка на момиченце

„Мама и дядо, с буйна червена брада, казаха „Здравей“ на всички!“ – споделя момиченцето. Странното е, че въпросният „дядо с червената брада“ е прадядото на майка й. А и тя го е виждала само като съвсем мъничка, от времето, когато няма как да пази такива спомени. Единствената снимка на прадядото е с лошо качество и при това черно-бяла! Освен това тя се пазела в албумите на майка й, а момиченцето не е я било виждало.

Как и кога това дете е успяло да „види“ пра-прадядо си преди раждането си, остава мистерия!

Още една странна история
Друга майка разказва, че синът й описал как чичовци и лели им били показвани на екрани, а те /децата/ избирали родителите си.

А какво ще кажете за тази?
4-годишно момиченце пък казало на своята майка следното: „Когато ме изпратиха до корема ти, един ангел долетя и каза, че ще ме кръстят на добра леля, която ще ми помогне“.

Майката ахнала от учудване, защото детето не знаело, че когато тя била бременна с него, малко преди раждането, се подхлъзнала и паднала, а непозната жена й помогнала, завела я в болницата и така на практика я спасила от помятане.

В знак на благодарност, детето било кръстено на добрата жена!

Ето и най-удивителната случка!
Най-удивителната история обаче е следната. Момиченце на 2,5 години казало на родителите си, че заедно с нея, майка й и баща й, там „горе“ са избрали още 2 момченца. Но на едното момченце не било позволено да избере тези родители, а на другото било казано да се подготви.

Година по-късно майката направила спонтанен аборт и загубила именно момченце. Но най-голямото учудване настанало, когато след 2 години тя родила пак – този път здраво синче. Тогава си припомнила „предсказанието“ на малката си дъщеричка…

Как стоят нещата в действителност, никой не знае… Вярвате ли на такива истории или не? Едно е сигурно – на този свят няма нищо случайно!

А детските странни истории засега си остават мистерия.

1 КОМЕНТАР

  1. Най удивителна е исторята дете на 6г гледащо телевизия и показвали исторически места от ВСВ 2,,показвали малко градче,бомбардирано от Нацистите ,но спасено от нападение, когато детето разпалено казало: -„Татко, татко аз на това място умрях ей там свалиха моят самолет и ме застреляха.’Бащата видимо първоначално не обърнал внимание на детските брътвежи,но детето казало: -Аз бях войник,пилот пратиха ни да унищожим този град и записало на един лист някакви номера и име ‘Гюнтер’, нарисувало някакув самолет,другарите си. Бащата все още не вярвал, знаел точно къде било това градче на около 2 часа път от тях На шега попитал детето си иска ли да го закара там и знае ли изобщо къде е това място? Детето кимнало и още по разпалено заобяснявало подробности.Таткото така и така купувал неща в този град ,какво пък запалил колата и откарал детето на мястото, от филма. Детето никога преди това не било стъпвало в този град! Щом стигнали на 20 мин от града детето започнало да се ориентира по и да насочва баща си къде да кара. Спрели на открито в полето, недалеч от някакви скали ,а детето се затичало от колата и показало якаква дупка в скалите посочило и казало:-Татко, ‘ето тук скрих моята чанта.После с отишло по нагоре ‘А ето тук ме убиха и умрях’ Седнало на едно място и заплакало.Бащата отишъл под скалите,показани от детето бръкал в дупката и извадл от нея стара военна кожена чанта.Пълна с военни карти, документи на пилот.Попитал детето без да му показва документите кой е неговият номер .Окаал се този,който то нарисувало докато гледа филма .То го поворило с 2 числа грешни но цитирало дословно ,както пишело по документите. Бащата бил потресен взел синът си и отишли в местният историческият музей ,където имали описание на атаката и пазели самолета на синът му. Детето било немски пилот ,а бил и женен. Бащата купил билети и отишъл с сина си в Германия.От местен архив чрез документите в чантата намерили града с къщата на пилота.Звъннал на вратата и оттам излязла около 56г жена,която щом я видяло детето излязло напред хванало я и ръката и казало,Ингрид аз много съжалявам, че те оставих .Казал и че той е Гюнтер и са го убили оОбяснил и как са били женени в местната църква затичал се вътре в къщата и започнал да показва на баща си снимки Ингрид също се разплакала. Поканила ги на вечеря показала им снимки на пилота с орден за храброст ,когато и пратили ,когато ,той загинал.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви