Миа Халифа изгуби не едно, а две бизнес партньорства след свои коментари за случващото се в Близкия изток.

Изданието „Плейбой“ съобщи, че прекратява всякакви взаимоотношения с бившата актриса от жанра за възрастни, родена в Ливан.

Това включва изтриване на канала на Халифа от платформата за създатели на „Плейбой“. Съобщението беше изпратено до абонатите на изданието в началото на седмицата.

„През последните няколко дни Миа направи отвратителни и осъдителни коментари в подкрепа на атаките на „Хамас“ над Израел и убийството на невинни мъже, жени и деца“, пише в позицията на изданието.

Допълват, че окуражават свободното изразяване и конструктивния политически дебат, но имат „нулева толерантност за реч на омразата“.

От „Плейбой“ изразяват надежда, че Халифа ще разбере, че „думите ѝ имат последствия“.

Халифа не за пръв път е обект на критики заради позициите си, които изразява в социалната мрежа X.

Какво обаче провокира тази реакция?

„Моля някой да каже на борците за свобода в Палестина да си обърнат телефоните и да снимат хоризонтално“, написа Миa Халифа в социалната мрежа X по време на нападението през почивните дни, което отново разпали конфликта в Ивицата Газа.

„Плейбой“ не са единствените, които реагираха на изказването на бившата порноактриса. Канадският радиоводещ Тод Шапиро, който също има бизнес сделка с нея, я разкритикува още след първия туит.

„Това е толкова ужасен туит, Миа Халифа. Считай се за незабавно уволнена. Просто отвратително. Отвъд отвратително“, пише Шапиро по случая.

След това призовава Халифа да „еволюира и да стане по-добро човешко същество“ и подчертава колко отблъскващо е това, че тя оправдава смърт, изнасилвания, побои и отвличания на хора.

„Моля се да станеш по-добър човек. Очевидно обаче е твърде късно за теб“, пише още Шапиро.

Бившата порноактриса отговори, че просто иска да е сигурна, че ще има видео с резолюция 4K на това как нейният народ „срутва стените на открития затвор, в който бяха вкарани и изгонени от домовете си“.

Според нея това ще е „добра опция“ за учебниците, в които ще пишеш как палестинците са „се освободили от апартейда“.

На самия Шапиро казва, че той трябва да се тревожи за това, че „малката му тъжна компания няма посока и цел“.

„Заставам до всички хора, които се борят срещу потисничество, сега и завинаги. Направи си проучването, преди да ме молиш за инвестиция в малкия си проект – аз съм от Ливан, луд ли си, че да очакваш да заема страната на колониализма?“, продължава Халифа.

Не за пръв път тя прави коментари, които водят до бурни реакции онлайн – от това да нарече Гал Гадот, която е от Израел, „геноцидно Барби“ до репликата „Виното ми е по-старо от апартейд държавата ви“.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви