Приятели и близки на загиналата Стела Маринова излязоха на мирен протест пред Съдебната палата в Бургас. Припомняме, че шофьор на камион, с положителен полеви тест за наркотици и с 21 нарушения, помете и уби 23-годишната бургазлийка на АМ „Тракия“.

Не може след 5-10 години този убиец да излезе и всичко да си е нормално. За нас болката остава вечно. Стела я няма, не можа да си поживее – на 20 години, какво видя тя от живота?!”“ , каза Аделина, сестра на загиналото момиче.

Протестиращите бяха единодушни, че сегашните наказания не са адекватни за убийците на пътя.

Трябва да спре тази безнаказаност. Всеки си мисли, че ще му се размине. Когато човек извърши такова престъпление и когато си под въздействието на алкохол или наркотици, това за мен е убийство. Стела беше толкова обичано дете“ , сподели през сълзи Емилия Николова, семеен приятел на почерненото семейство.

Искаме промяна в закона и максимална присъда за виновника. Бъдещи провинения, като причини за смърт на пътя под въздействие на алкохол и наркотици, да нямат възможност за обжалване„, сподели от своя страна Вилияна Стойнова.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви