Нинова: Вие сте риск за националната сигурност
Нинова: Вие сте риск за националната сигурност

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини правителството, че е риск за националната сигурност. Това стана по време на дебата за вота на недоверие заради провал на кабинета в енергетиката.

Според нея единственият изход от тази ситуация е „това правителство да си ходи“.

„Правителството убива енергетиката последователно, категорично и неотстъпчиво и това представлява риск за националната сигурност. Това правителство продължи политиката на Бойко Борисов, която беше обобщена в едно изречение, че проектът АЕЦ „Белене“ е гьол и то в момента, в който ЕК определен ядрената енергия за зелена енергия. Европа смята, че ядрената енергия е зелена, а правителство смята, че трябва да я зачеркне“, коментира Нинова.

„Франция обяви разкриване на 14 нови ядрени централи следващата година, а вчера МС обяви, че вади АЕЦ „Белене“ от обектите с национално стратегическо значение и закрива проекта. Питам по каква методика определихте цената на двата реактора на „Белене“, които заминават за Украйна и засекретихте доклада“, скочи тя.

Според нея има проблеми и с решението за намаляването на преработката на руския петрол от рафинерията „Лукойл“.

„Някой изчисли ли как ще влиза този неруски петрол на фона на войната в Израел?“, попита тя.

Нинова добави, че Германия отваря за тази зима въглищните си централи, а кабинетът „Денков“ върви към закриването им у нас.

„Вие се скарахте за това чии фирми да присъстват в ПВУ, за да откраднат парите“, обвини червената шефка.

„Виновникът е Бойко Борисов, който 12 години водеше енергетиката към това състояние. Той днес няма да дойде, няма да се откаже, но утре ще дойде в НС и ще натисне копчето и ще спаси правителството, а ще ходи из страната и ще обяснява колко са некадърни от ПП-ДБ“, настоя соцлидерката.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви