Илон Мъск изпратил на Warner Bros. заплашително писмо, настоявайки студиото да запази ролята на Амбър Хърд във филма „Аквамен 2“, пише „Variety“.

Участието на актрисата в продължението на „Аквамен“, където тя играе ролята на Мера, беше застрашено от скандална съдебна битка с бившия ѝ съпруг Джони Деп, когото тя обвини в домашно насилие.

След като Деп спечели в съда, феновете му организираха петиция с искане Амбър да бъде отстранена от продължението на филма. Петицията събра над 2,3 милиона подписа.

През 2018 г. Warner Bros. и режисьорът на „Аквамен“ Джеймс Уан изпратиха писмо до адвоката на Хърд Карл Остин, в което информираха за решението да отстранят актрисата от продължението, като аргументът беше „липсата на химия“ с изпълнителя на главната роля Джейсън Момоа.

Въпреки това бившият любовник на Хърд, главният изпълнителен директор на „SpaceX“ и „Tesla“ Илон Мъск, изпрати писмо чрез адвоката си, в което заплаши да „изгори цялото студио“, ако актрисата не се завърне за продължението.

Заплахите изглежда са проработили: въпреки че ролята на Амбър е съкратена, тя все пак ще участва във филма.

Романсът на Амбър Хърд и Илон Мъск беше широко обсъждан в медиите след излизането на биографията на Мъск. В нея се казваше, че близки до милиардера смятат Хърд за „хаотично зло“ и я сравняват с Жокера, антагониста от историята за Батман.

Авторът на биографията също така твърди, че след връзката с актрисата и раздялата Мъск е изпаднал в депресия.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви