Шемсу Хор - древните владетели на Египет
Шемсу Хор - древните владетели на Египет

Торинският папирус, известен още като „ Кралския канон на Торино “, и други добре известни исторически записи загатват за „ Шемсу Хор “ или „ Спътниците на Хорус “. Тези мистериозни глифове /в археологията глифът е издълбан или вписан символ. Това може да бъде пиктограма или идеограма, или част от система за писане като сричка / към момента са източник на разногласия за множеството модерни египтолози и историци. Какви точно са те? Има ли доказателства, че са съществували?

Културата на Египет е една от най-старите в света със стотици заровени мистерии. Според публични документи историята на Египет може да бъде разграничена на три обособени интервала: Старото, Средното и Новото царство.

Когато времевите периоди на тези империи се комбинират, общият времеви диапазон е 3070 години, от 3100 година преди н. е. до 30 година преди н. е. По време на повече от 3 хилядолетия битие на Египет има към 30 династии и 170 фараона. Какво се е случвало в страната на Нил преди този момент? Кой е бил владетелят?

В Музея на Торино, Италия, се съхраняват почти 160 фрагмента от античния папирус Кралския канон на Торино. Този митичен

списък с монарси, управлявали Египет преди хилядолетия, е открит през 1822 година в Тива, античната столица на Египет.

Повечето археолози и историци подценяват наличието на текста, вярвайки, че “не е нищо повече от легенда “. Каква е поводът за това? В папирусът се твърди, че на доста ранен стадий от човешката история Египет е бил ръководен от група полубогове. Те са известни като Шемсу Хор или Спътниците на Хорус, в продължение на към 11 000 години.

Свещените истории на всички народи описват техните Богове, които основават Космоса и „ раждат “ страната им. Освен това, в множеството от тези истории Боговете са съжителствали с човечеството и даже са създавали хибриди получовеци-полубогове.

Шемсу Хор може да е египетска отпратка към Богове или същества от други планети, които заедно с великите Богове са основали Земята.

В документи от V династия Шемсу Хор се загатват като „ блестящите “, дума, която може да се свърже с техния небесен генезис.

Шумерските истории за генезиса на индивида и живота на Земята приписват човешкото битие на извънземни създания. Те са показани като интелигентни същества с превъзходна технология, която е била употребена за построяването на редица антични структури.

Целта на Шемсу Хор е била доста повече от просто „ хвърляне на подозрение “ въз основа на описания, открити в разнообразни археологически находки. Те са причината за създаването на отбраната и образованието. Както и за създаването на най-основните съставни елементи на човешката същност, както и за сложни указания за развитието ѝ.

Шемсу Хор, известни още като Спътниците на Хорус или „ почитателите на Хор “, са били полубожествени владетели, свещеници и пазители на свещено познание. Те са членове на първото антично скрито общество. Били в Египет по време на Златния век на небесните монарси. И са се задържали дълго откакто тези царе „са се издигнали в небесата”.

Накрая Спътниците на Хорус предали знанията си на хората и изчезнали от планетата, оставяйки след себе си вълшебен Пазители. В момента мнозина смятат, че различни секретни организации и общества са Пазители на информация. И, че тя е далеч по-важна, значима и обемна от познанията на обикновения човек.

Кралският канон на Торино е документ, формиран от към 160 съставни елементи Те които, когато са събрани и разбрани, демонстрират кои са били същинските създатели на Египет. Те също по този начин дават информация за интервала, в който са живели, както и по какъв начин са предали своя опит на хората.

Шемсу Хор слагат началото на златна ера в Египет, различна от всяка друга. И несъмнено са в основата на образованието за доста други цивилизации по целия свят.

Но, въпреки това, всичко може да е просто следващата градска легенда …

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви