Местното обединение Левицата е историческо за Бургас. Градът ни не помни толкова различни личности, толкова различни политически партии и граждански организации да се обединят под една общо кауза: Бургас. Тава ни е и мотото: Обединени за Бургас!

Това каза кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници на Левицата  Живко Табаков.

Той, придружен с останалите кандидати за местния парламент, представи програмата и визията за развитието на града ни през следващите години.

Уверен съм в положителните резултатите, които ще успеем да постигнем. Знам, че пред мен, като човек, който е обявил кандидатурата си за кмет, са поставени много въпроси от моите съграждани. От опонентите си досега не съм чул никаква конкретика за развитието на Бургас. Уверен съм, че ние сме способни да доведен Димитър Николов до балотаж, както и че ще имаме едно от солидните представителства в Общински съвет“ , каза Табаков.

Той сподели, че пред него са поставени конкретни задачи и още сега може да каже кои ще са първите неща, които ще направи, ако бъде избран за кмет.

Първото е да бъде направен пълен анализ на причините, поради които Бургас не се развива икономически. Ревизия на свършеното, както и на решенията, които са гласувани в Общински съвет, а не са изпълнени от кмета. В тази ревизия ще разбера и защо парите, които се предназначени за развитието на Бургас, не отиват към малките фирми, а в големи компании. Може би това е и една от причините за ниските заплати в града ни. Ще проверим и защо в Бургас няма добро озеленяване и инфраструктура в малките населени места и квартали“ , обяви той.

Второто нещо, което Табаков си е поставил за цел, е да се направи силна и в дълбочина реформа в администрацията.

Ще бъде направен анализ на работата на ръководителите на общинските предприятия и общинските търговски дружества. Нужни са приоритетни инвестиции в малките населени места и кварталите в Община Бургас. Винаги сме настоявали да бъдат насочени повече средства към тях. Направеното от досегашната администрация със сигурност не е достатъчно. Бургас ще продължи да се утвърждава като туристическа дестинация“ , каза още кандидатът за кмет.

Самият той призна, че се чувства като обединител на експерти. Той не скри и радостта си, че в листата на Левицата има и доказани хора, които имат вече опит в Общински съвет като Мария Табаков, Костадин Андонов и Стоян Коларов.

Обединени сме около експертност, цели, увереност и сигурност. Убеден съм, че резултатите на тези избори ще сбъднат страховете на ГЕРБ. Те няма да имат мнозинство в Общински съвет, а Димитър Николов ще отиде на балотаж“ , каза още той.

Вторият в листата Георги Сталев сподели от своя страна, че обединението представя пред бургазлии най-балансираната и успешна листа с кандидати за общински съветници. Всеки един от тях е експерт в своята в област.

Това, което ни обединява и ни прави успешен отбор е, че не делим Бургас и неговите хора по партийна принадлежност. Основна роля в обединението ни изигра г-н Живко Табаков. Той вложи много усилия. За мен той е много смел мъж, който има визия за развитието на града ни за поне 10 години напред. Считам, че той притежава всички качества, за да бъде един много успешен кмет. Убеден съм, че групата ни в Общински съвет ще бъде незаобиколим фактор. Ще работим за пълна прозрачност на взетите решения и на изразходените общински средства. Ще спрем гласуването под строй и по заповед“ , каза той.

Сред личните му приоритети са: ограничаване на Синята и Зелена зони и ще настоява за изграждане на многоетажни паркинги; ревизия на всички инфраструктурни проекти и налагане на санкции, ако се докажат некачествени ремонти; изравняване на средствата, които се влагат в центъра на Бургас с тези по кварталите; равни възможности за всички млади хора да тренират избран спорт, без заплащането на такси; увеличаване на финансовото подпомагане на всички спортни клубове.

За да се случи всички това призовавам на 28 октомври да се гласува в бюлетина номер 68“ , заяви Сталев.

Кандидатът за общински съветник Боряна Тодорова сподели, че всеки един от кандидатите за съветници на Левицата има силата, достойнството и уменията да даде много за Бургас.

Основно право на всеки гражданин е това да има добро управление. С нашите избори ние правим доброто управление. Неговите принципи са отзивчивост, прозрачност и откритост към обоснованите желания на всеки един гражданин на града ни. Нужна е ефективност, устойчивост и поглед в бъдещето. Вярвам във всеки един мой колега, че ще направи всичко по силите си за утвърждаването на тези принципи в работата на Общински съвет. Гласувайте и ни подкрепете“ , призова тя.

Юлияна Мръчкова, която е 4-та в листата на Левицата, сподели, че ще работи за разкриването на работни места в града ни, както и за обновяване на материалната база на училищата.

Ще се борим против политическите назначения, защото на важни позиции в Бургас се слагат хора, които причиняват поражения. Трябва да се прецизират начините, по които се избират директорите и учителите в града ни. Ще следим за правилно разпределение на общинските средства, а не както е сега, на едни и същи места“ , каза тя.

Друг от кандидатите за Общински съвет Женя Илиева заяви, че Левицата не е само най-широката местна коалиция в Бургас и областта, но и в страната.

Живко Табаков, който е наш обединител, е прав, че няма друг начин да се противодейства на изключителния комфорт, който имат сегашните управляващи. Липсва коректив при взимането на важните за града ни решения. Листата ни показва желанието да се обхванат всички отрасли в града ни. Нека да направим така, че критиката да се появи в Общински съвет. Убедена съм, че Живко Табаков има качествата да ръководи целия ресурс, който да превърне Бургас е един работещ град“ , сподели тя.

По думите на Николай Стоилов, който е 5-ти в листата, доброто управление няма идеология. То има базови правила, които нямат нужда да бъдат променяни.

Едно от тях е равното отношение на администрацията към всички жители, които се опитват да правят бизнес в града ни.

В Бургас това го няма. Проектите, които се случват в града ни през последните години, за съжаление се ориентират към показността, а не към съдържанието. Няма как да има различен резултат в изборите, ако хората, които не одобряват управлението на ГЕРБ, отново не гласуват. Нужна е промяна и ние ще направим всички по силите си да я поведем„, каза той.

Един от хората с опит в местната политика е Мария Табакова. Тя сподели, че с чиста съвест може да каже, че през предишния си мандат като общински съветник не е изменила на принципите си.

С колегата си Костадин Андонов през цялото време работихме за осъществяване на програмата на Движение България на гражданите за града ни. Радвам се, че днес сме толкова много и толкова единни. Надявам се бургазлии да ни подкрепят с бюлетина номер 68, защото смятам, че всеки един в нашата листа заслужава да работи и реализира своите идеи за Бургас“ , каза тя.

Общинският съветник в предишния мандат Костадин Андонов сподели от своя страна, че може със самочувствие да каже, че Левицата има най-добрата листа от експерти.

Ние за 4 години не предадохме доверието на нашите съгражданите, особено в малките населени места“ , продължи той.

Още един човек в опит в Общински съвет е и Стоян Коларов, който бе и зам.-председател на Комисията по образование.

Преди близо месец г-н Табаков ми се обади и покани като член гражданската квота в местното обединение Левицата. След няколко проведени разговора с моето семейство реших, че трябва да съм част от листата с кандидати за общински съветници с всички тези хора, което за мен е чест. През последните 4 години работих за развитието на образованието в Бургас. През следващите 4 години ще продължа да го правя. Ще помагам това да се случи с цялата експертност, която имам. Вярвам, че нашата листа ще има успех и призовавам бургазлии да гласуват с номер 68“ , сподели той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви