Бургас отново има женски волейболен отбор, официално се похвалиха от ВК „Дея Волей“.

„Преди година, ние от Дея, решихме да работим и в женското направление и с помощта на невероятни треньори и състезателки, изградихме първия в историята ни дамски отбор!“

От родната бургаска школа на „Дея Волей“ са Сияна Добрева и Мариела Загорчева. Разпределител ще е Симона Анастасова, също родена в Бургас.

В кариерата ѝ се отличават участия с различните гарнитури на България, носителка е на бронзов медал на U18 Европейско първенство 2022. На клубно равнище се е състезавала за „Казанлък волей“.

На поста централен нападател ще се наслаждаваме на играта на Елизабет Касаджикова. В кариерата си тя се е състезавала за женския национален отбор на България и в девическите гарнитури. На клубно ниво Елза е играла за „Марица“, „Раковски“ и Варна, както и за френския „Volley ball Romans“.

В селекцията е и Елица Баракова. В кариерата си досега, освен за „Казанлък“ и „Берое“ в България, се е състезавала за елитни отбори от Франция и Румъния. Елица е носител на бронзов медал от световно първенство за жени до 23 г.

На поста посрещач е Христина Пеева, с гордост представяла България от 2019 до 2022 година. Участвала на световни, европейски и балкански първенства в различните възрастови групи. В клубния си път се е състезавала за „Берое“ (Стара Загора) и „Казанлък волей“.

Следващото попълнение е Никол Годсон Окоро, която е защитавала цветовете на „Марек“ (Дупница) и отбора на Казанлък.
Цветелина Николова играе на позицията диагонал и идва от „Дунав“ (Русе).

Още три момичета се присъединяват към „Дея Спорт“ за историческия първи сезон в елита на България – Тереса Николова от „Дунав“ (Русе), Мадлен Митева и Ивана Петрова от школата на Казанлък.

Елинор Динкова започва волейболния си път в „Ропотамо“ Приморско, а по-късно избира да продължи кариерата си в бургаския клуб.

Треньор е Инна Петрова. Шабът на „Дея Спорт“ се допълва от помощник треньорите Иван Енчев и Антон Петров. Кондиционен специалист е Васил Кутев, а физиотерапевт на отбора е Анна Пушева.

„С тези прекрасни състезателки и специалисти в отбора, обещаваме да ви вдъхновяваме и да ви показваме красивата страна на любимия ни спорт“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви