Катая

Вицешампионът „Черноморец“ не успя да прескочи квалификационната фаза на ФИБА Къп и да се класира за редовния сезон в турнира. Тимът на Васил Евтимов допусна поражение от финландския „Катая Баскет“ с 85:96 (17:29, 27:24, 18:22, 23:21) в неговата зала – „Мотонет Арена“ в Йоенсу. Загубата с двуцифрена разлика елиминира „акулите“ от надпреварата, като същевременно „Катая“ си спечели билет за редовния сезон, след като завърши на първо място в група „D“.

В групата се оформи тройна въртележка, при която „Катая“, „Черноморец“ и „Бурос“ завършиха с баланс от по 1-1. Финландците обаче приключиха турнира с най-добра точкова разлика от трите тима – +4, докато на втора позиция остава „Бурос“ с +3 и „Черноморец“ със 7. Бургазлии имаха още една възможност да се класират за редовния сезон – ако бяха сред двата най-добри втори отбора.

Баскетболистите на „Катая“ бяха неудържими при стрелбата, като още през първото полувреме започнаха срещата със 7/13 стрелба от тройката и впоследствие я завършиха със 17 отбелязани тройки при 38 опитани стрелби. „Черноморец“ нямаше какво да направи срещу страхотната успеваемост на съперника, като тимът се бори мъжки, въпреки че остана с основна ротация от седем души след контузиите на Евгени Хаджирусев и Ладериън Грифин. Победата над „Бурос“ с две продължения ден по-рано  бе изтощила момчетата на Евтимов, които обаче си тръгват от Финландия с високо вдигнати глави.

С 24 точки завърши Травис Макконико, а 18 добави Христо Захариев, 16 вкара и Андрей Иванов.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви