Тошко Йорданов къса споразумение
Тошко Йорданов къса споразумение

Със скандал започна днешното пленарно заседание. На парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов скъса споразумението, подписано от управляващите и част от протестиращите енергетици, прието вчера от депутатите. Той го определи като „безсмислено“, съобщи БНР.

„Това, което наблюдаваме, е, че с това решение има съгласие от страна на управляващите, а другата страна е в момента на магистралите. И „Хаинбоаз“ е затворен, и АМ „Тракия“ е затворена. И ние изгубихме два дена, за да приемем нещо, което е вашата гледна точка. И ако не сте ме разбрали, това е решението, аз си го взех“, заяви Тошко Йорданов, след което скъса споразумението.

„Току що г-н Йорданов скъса пет от шестте искания на протестиращите, с които дойдоха на преговори“, репликира Васил Стефанов от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Преди това мнозинството отхвърли предложението на БСП като точка първа в дневния ред да се включи внесения от тях проект на решение за задължаване на Министерския съвет да одобри нови териториални планове за справедлив преход на въглищните региони.

От „Възраждане“ настояха за изслушване на министър-председателя Николай Денков заради разразилата се криза около изпратените от правителството в Европейската комисия териториални планове.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обаче съобщи, че премиерът е изпратил писмено уведомление, че днес и утре няма да е в страната, защото участва в Европейски съвет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви