Никой не смее да пипне сараите в Лозенец
Никой не смее да пипне сараите в Лозенец

Областният управител на Бургас Пламен Янев изпрати покани до 3 общински и две частни фирми за събарянето на незаконните сгради. Собственикът на сградите не се установи, но се намират до лятното имение на Ахмед Доган в парк „Росенец“. Нито една фирма не се яви на обявените 2 обществени поръчки до момента. Никой не се е заитересувал, въпреки завишената сума за събарянето на постройките, съобщават от БНР.

Предмет на процедурата е премахването на триетажна масивна сграда и събарянето на преместваем обект за охрана. Те се намират на плажната ивица и към момента не се използват. След масовите протести през 2020 година преминали под надслов „масово ходене на плаж“, Община Бургас назначи проверка, която доказа незаконно строителство, но не успя да установи собственика на сградите. И двете постройки се намират на държавни терени, затова събарянето им е ангажимент на държавата, уточняват от областната управа в Бургас.

На първата обявена обществена поръчка през 2021-а година не е участвала нито една фирма. Сумата за събарянето на сградите към момента е увеличена от 68 хиляди лева на близо 166 хиляди. Стойността за премахването на сградите и разчистването на терена е изчислена от бургаската общинска фирма „Чистота“. Отправянето на директни покани към конкретни фирми за събарянето на незаконните постройки е част от процедурата.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви