Пътните блокади продължават
Пътните блокади продължават

В 11 часа днес се очаква среща в Народното събрание между протестиращите синдикати, енергетици и миньори и представители на властта, предаде БНТ. Голяма част от протестиращите са се съгласили такава среща да се състои.

По информация на медията срещата ще е само с управляващите партии. Малко след 22 часа снощи от Министерския съвет и Народното събрание потвърдиха това, като съобщиха, че в нея ще участват премиерът Николай Денков, министри и представители на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

От БСП заявиха за БНТ, че знаят за срещата и искат да участват, но не били поканени.

В разговорите освен премиера, енергийния, регионалния и икономическия министър ще участват още: Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и Теменужка Петкова от ГЕРБ, Кирил Петков, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Васил Стефанов, Радослав Рибарски, Венко Сабрутев, Стою Стоев и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, Делян Пеевски и Хамид Хамид от ДПС.

Вчера недоволните енергетици и миньори за пореден път отказаха среща с премиера и поставиха 6 условия пред правителството, за да спрат протестите и блокадите. В хода на деня заявиха, че искат в диалога да се включат и парламентарно представените партии.

Към 22.30 ч снощи блокирани останаха магистрала „Струма“ край Дупница, магистрала „Тракия“ край Стара Загора и Проходът на републиката. И от трите протеста потвърдиха, че техни представители ще дойдат в парламента днес.

Дали не започва вече познатото от други протести бавно приклякане?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви