Раковини, бродирани със сребърни нишки, падащи свободно материи, но въпреки това структурирани – модна къща „Пиер Карден“ почерпи вдъхновение от океаните и космоса за новата си колекция за сезона пролет-лято, представена на Седмицата на модата в Париж, предаде АФП.

Дефилето беше организирано под купола на централата на Френската комунистическа партия, където свои колекции са показвали също „Диор“, „Луи Вюитон“, „Сен Лоран“, „Прада“.

„Темата този път е океаните, в допълнение към космоса, с много извивки и сфери в моделите. План Б за нашата Земя е свързан по-скоро с океаните, отколкото с други планети. Исках да привлека вниманието към темата с тази колекция“, каза дизайнерът Родриго Базиликати – Карден, племенник и наследник на Пиер Карден, който почина в края на 2020 г.

„Използваме голямо количество рециклирани тъкани, както и запаси на 40 или 50 години. Чичо ми беше натрупал километри от тях“, добави дизайнерът.

Стилът на къщата е все така ярък и колоритен: едноцветни летни рокли без ръкави или с геометрични мотиви, прилепнали по тялото дамски и мъжки облекла, гащеризони с пайети под блестяща наметка, къси вечерни рокли с шлейф, дълги вечерни рокли с обемни драперии на гърба.

Сред дефилиращите беше 74-годишната афроамериканка Алва Чин, един от най-възрастните международни топмодели.

През 1973 г. Чин дефилира във Версай в легендарното съревнование между американски и френски дизайнери, сред които Пиер Карден и Ив Сен Лоран, в полза на реставрацията на двореца.

Под ръководството на Родриго Базиликати-Карден марката се завръща в официалния календар на парижката мода, който Пиер Карден загърби през последните тридесет години.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви