Добро утро
Започва един прекрасен ден

Добро утро в понеделник 02.10.2023г.

Температурата ще бъде между 17 и 22 градуса. Ще бъде предимно облачно. Вятърът ще е слаб от север със скорост 5 м /сек.

Късметче на деня

„Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.“ Паулу Коелю

Празник

Днес се чества един от най-великите светци на християнския свят, а именно Свети Киприан. Той е велик чудотворец, който дава магии и проклятия. И когато нищо не върви добре в живота ви, това може да е дяволска работа в средата. сега е моментът да се помолим на този велик светец да развърже всички нечисти неща.

Православните християни празнуват св. Киприян на 2 октомври. Той е известен като този, който може да прогони прелестите чрез молитва и е живял по време на управлението на император Диоклециан и е бил магьосник, философ и слуга на бога езически Аполон. Трябва също да се спомене, че свети Киприан е родом от Антиохия в Сирия, според crestinortodox.ro.

Неговите забележителни дела бяха свързани с любовната история между Аглаид, млад езичник, и Юстин, жена с вяра в Бог. Тъй като Аглаид искал да се ожени за нея, но непрекъснато бил отхвърлян от девата, този младеж се обърнал към магьосника Киприан. Последният изпратил дяволи при Джъстин, за да събуди неговата жажда за Аглаид, но без резултат. Заклинанията му бяха прогонени с молитви, пост и знамението на Светия кръст от Юстина.

След тези дела св. Киприян разпознал Господната сила и се кръстил. След това е ръкоположен за свещеник, а по-късно става епископ в Картаген. Умира мъченически, на 2 октомври 304 г., заедно със Свети Юстин.

Така румънците почитат паметта на свети Киприан и мощите му се намират в църквата, която носи неговото име. Тук е дясната ръка на Светия, който е известен със силата си да премахва прелестите и заклинанията. Освен това дясната ръка на св. Киприян е известна като чудотворец.

Хороскоп

Овен

Ако при Вас нещо не се получава, опитайте да намерите друг начин за постигане на целта. Ако обектът на Вашите въздишки със завидно упортсво не реагира на Вашите подаръци и картички, може би трябва да помислите за друга тактика? Например днес да го помъчите с мълчание и хладност. Как ли ще се чувства без Вас?

Телец

Днес Ви очаква прилив на позитивизъм, под формата на смях и аплодисменти. Сега Вие сте звездата в нечий живот. В необичайната ситуация, свързана с общуването, трябва да преминете по цялата дължина на сцената, и да издемонстрирате най-доброто им изпълнение. Някой търси интригуващо влияние или вдъхновение, а Вие може да се окажете идеалния кандидат. Усещате вълни на уверена енергия, и всички парченца в пъзела се подреждат в картинка.

Близнаци

Забравете за всички условности и днес, в някакъв момент, поканете своя любим човек на танц. Нека това да не бъде бал или някакво друго ярко събитие, а мястото да е дневната или дори кухнята, а музиката да идва от някакъв малък приемник… Антуражът не е важен. Важен е танцът, който още повече ще Ви сближи.

Рак

Днес няма да взимате близко до сърцето си малките трудности, и затова може да прекарате деня много приятно. Дори и недоброжелателите едва ли ще могат да развалят настроението Ви, но близките Ви хора ще успеят да го направят. Проблеми ще възникват по време на общата работа, съвместните планове и сътрудничество във всякаква форма. Има още един препъни-камък – това са парите, с които Вие се разпореждате съвсем не така, както биха искали членовете на семейството. В резултат на това доста често ще чувате упреци в разточителност, липса на далновидност, и даже в егоизъм.

Лъв

Днес навсякъде Ви очакват изненади. За по-голямата част от тях съвсем не може да се каже, че са зашеметяващи, но с помощта на една мигновено ще Ви се изясни това, което от доста време не Ви е давало покой. Нека не Ви разочарова липсата на драматичност – така е по-добре. В последно време напредъкът сякаш е спрял до една точка, а днес ще стане очевидно какво (или кой) му пречи. Реагирайте бързо и скоро ще започнете отново да се движите напред, подсвирквайки си в движение, сякаш Ви е известно нещо, което никой друг не знае.

Дева

През този ден ще бъде доста трудно на Вашия любим човек да контактува с Вас, тъй като Вие ще сте напълно убедени, че Ви разбира от половин дума и въобще не е нужно да му обяснявате каквото и да било в детайли. Само че на практика нещата съвсем няма да се окажат такива, и ще се наложи – волю- не волю, да влезете в ролята на търпелив наставник.

Везни

Ако днес много не Ви се иска да направите нещо, не го правете- слушайте своето сърце. Впрочем, гласът на сърцето няма да бъде за Вашия любим човек убедителен довод и затова за него ще се наложи да измислите милион други. Благодарете се на своята фантазия…

Скорпион

За Вас денят ще бъде свързан с някакво неприятно откритие. Само че това съвсем не значи, че нещо ще Ви изплаши – новата трудност ще възприемете като предизвикателство на съдбата, което трябва да бъде прието. Бойкото Ви настроение ще привлече заобикалящите Ви, но това ще са предимно слаби хора, нуждаещи се от подкрепа и защита. Възможни са не лоши идеи, реализацията на които ще изисква разходи. Посъветвайте се с близките си, преди да вземете някакво решение. Вероятно е неочаквано посещение на гости, непланирани срещи и импровизирани тържества.

Стрелец

Денят е благоприятен за домашни занимания. Днес ще бъдете впечатлителни и вглъбени в себе си и в собствените си емоции. На работа ще може да проявите своя потенциал. Може да поемате нова работа, отговорности и задължения, защото всичко ще бъде по силите Ви. Може да проявите фантазия във всекидневната работа, която ще Ви позволи да внесете нещо ново. В близките отношения се препоръчва да бъдете чувствителни и искрени.

Козирог

Днес на Вашия любим човек ще бъде достат трудно да се помири с това, че е завършил някакъв пореден етап от Вашите отношения.Опитайте се да го убедите, че скоро започва следващия, а той ще бъде много по- добър, по-ярък, топъл и интересен от предходния.

Водолей

Ако споделяте всички свои лични тайни с близки приятели, е верен начин да се сближите, но също така е и верен начин да ги направите достояние на обществеността. Даже и без да осъзнава това, някой от тях може да разгласи една от най-големите Ваши тайни. Невинните коментари може да прераснат в рискован разговор с член на Вашето семейство. Не жалете времето , в което трябва да останете на саме със себе си, и се успокойте.

Риби

През този ден Вашият любим човек ще се нуждае от Вас не само в качеството на любим човек, но и в качеството на работна сила. Той бляскаво ще се справи с възложената му работа и даже ще поиска продължебие, но само в случай, че наградата ще бъде Вашата щастлива и искрена усмивка.

Какво да прочетем

Криптоqueen

Юлияна Дончева

Новата виртуална реалност крие много опасности и рискове. Криптовалутата може дa се окаже коварно предизвикателство за онези, които искат бързо да забогатеят. Стремежът към големите пари, спечелени чрез инвестиция във виртуални пари, променя съдби. Успяват не само най-подготвените и хладнокръвните, но и онези, които нямат проблем със собствения си морал.

Героите в романа, начело със свръхобразованата Вяра Раева, подготвят своята виртуална мрежа за лов на наивници. В нея попадат милиони хора от целия свят, сред тях е и българинът Илия. Воден от първичния инстинкт за бързо забогатяване, той попада в капана на престъпни умове. Какво ще случи с нея и безскрупулните ѝ съмишленици? Ще бъдат ли така изобретателни и в бягството?

Роман за богатството и бедността като изпитание на духа, морала, характера, за полярния свят на лесните пари и жертвите на финансовите измами!

Виц

Мутра седи в ресторант. По едно време вика сервитьора и му казва:

– Намали малко климатика, че умрях от жега!

Сервитьорът си отива. След пет минути пак го викат:

– Засили малко климатика, че умрях от студ!

Сервитьорът заминава. След пет минути:

– Намали го малко тоя климатик, бе! Умрях от жега тука.

Сервитьорът пак тръгва. Седящият на съседната маса мъж наблюдава всичко с интерес. След десетия път не издържа и вика сервитьора:

– Как го търпиш тоя?

– А, все ми е тая, ние тук климатик нямаме…

А сега се усмихнете! Започва един прекрасен ден!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви