На тържествена церемония доц. д-р Полина Милушева получи почетния знак на президента на България Румен Радев.

Високото отличие ѝ беше връчено за значимия ѝ принос в отстояването на каузата на хората с редки заболявания в България, както и за осигуряването на информация и обучението на родителите на деца с дефицит на растежния хормон.

Доц. Милушева е част от Националния алианс на хора с редки болести и дългогодишен преподавател в Техническия факултет на Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Полученото отличие доц. Полина Милушева коментира така: „Това признание е повод за гордост, за мъдрост, както и за вечния въпрос за смисъла на живота. Когато се обръщам назад в годините, разбира се, виждам както успехите, които трябва да ценим, така и трудностите и несполуките, които са важна и поучителна част от нашия път.

Дълбоко вярвам в бъдещето на нашия Алианс, не само заради професионализма, а най-вече заради силната отдаденост и свързаност на хората, застанали зад каузата „редки болести“.

Това признание е за всички вас приятели, с които заедно вървим по трудния път!“.

Президентът Радев получи плакет с признателност и благодарност от Националния алианс на хора с редки болести и Института по редки болести.

Екипът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поздравява доц. Милушева за високата оценка и ѝ пожелава да продължава да работи с такава енергия и отдаденост за всички важни каузи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви