Миньори и енергетици блокират пътища в страната
Миньори и енергетици блокират пътища в страната

Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и ключови точки в страната. Те са против териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони Перник, Кюстендил и Стара Загора, които днес кабинетът ще разгледа.

Демонстрантите пробиха кордона на полицията и малко след 8 часа блокираха двете платна на автомагистрала „Тракия“ на разклона при Стара Загора.
Движението беше спряно, образуваха се километрични опашки. Протестиращите заявиха, че са готови на безсрочен протест.

След като блокираха Прохода на републиката в района на Гурково, протестиращите слязоха на Подбалканския път, където блокираха и двете платна. Напрежение няма, съобщава Десислава Крачолова от Радио Стара Загора.

Миньори и енергетици от Перник блокираха тази сутрин пътен възел Даскалово на изхода за града. Протестно шествие от автомобили потегли по автомагистрала „Струма“ към пътен възел Мало Бучино, след което се очаква се върне обратно в Перник.

„Искаме работа, искаме централите да работят. Искаме да можем да храним децата си“, заявиха протестиращите.

Работещи в „Топлофикация – Русе“ организираха тази сутрин протестна акция в района на граничния пункт „Дунав мост“.

Преди началото на работния ден те обикаляха с личните си автомобили кръговото кръстовище в района и блокираха движението за около половин час.

Причината за протеста им е несъгласие с подписването от министъра на икономиката териториалния план за справедлив преход, в който Русе отсъства.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви