Гръбнакът на икономиката в Бургас е съставен основно от микро и малки предприятия; такива, в които работят до 9 души. Това посочва кандидатът за общински съветник и втори в листата на „Възраждане“ Александър Койчев.

Той вижда в това причината за ниските заплати в Бургас, защото тези „предприятия“ са малки семейни фирми, основно, главно – в сферата на услугите.

Те няма как да плащат високи възнаграждения и това прави Бургас скъп за живеене град, в който заплатите не могат да отговорят на цените и наемите.

Александър Койчев вижда решение в тази посока в привличането на инвеститори в големи производства, както и такива с висока добавена стойност.

„Община Бургас трябва да търси индивидуален подход в преговорите с всеки потенциален инвеститор, съобразявайки се с обществения интерес на гражданите. Важно е при сключването на сделката печеливши да са и двете страни“, посочва той.

Големите производства, особено тези с висока добавена стойност, имат значителен ефект върху местната икономика. Те привличат и създават –висококвалифицирани кадри, които са и високоплатени.

––––––––––––––––––––––––––––––-
Александър Койчев е организационен секретар на „Възраждане“ Бургас. Роден е в град Бургас, на 45 г. Завършил е средното си образование в АЕГ „Гео Милев“, а след това и висшето си образование в Икономически университет – Варна. Работи като „Специалист развитие на пазара“, отдел „Ключови клиенти“, в една от най-големите международни компании. Експерт е в областта на маркетинга, финансите и управлението.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви