Спирането на безогледната сеч на дървесна растителност в Бургас е сред основните приоритети на кандидата за кмет на Община Бургас, издигнат от „Възраждане“, Тодор Ангелов.

От години, при ремонтни дейности на улицата, се премахват видимо здрави дървета, които се подменят с млади фиданки, които ще дават сянка и ще осигуряват чист въздух едва за следващите поколения, посочва той.

Борбата на Тодор Ангелов е подплатена и с неговата експертиза, той е магистър по „Екология и опазване на околната среда“.

Сред другите му акценти от предизборната програма са залесяване на градски площи и създаване на нови паркови пространства, както и на зелени пояси от ниска и плътна растителност, около основни пътища.

Последното му предложение има освен екологичен, но и превантивен ефект, с цел повишаване на пътната безопасност.

Здравеопазването е сред другите приоритети на Тодор Ангелов.

Като основни цели той залага доизграждането на детската болница, но и обезпечаването ѝ с кадри; създаване на кръвен център и на факултет по фармация.

По отношение на социалните дейности, кандидатът на „Възраждане“ анонсира създаването социални домове и дневни центрове за възрастни хора, съобразени с техните доходи; подпомагане на високообразовани родители при раждането на 3 и повече деца.

Кандидатът на „Възраждане“ кани всички граждани на среща, по време на предизборната кампания, на шатрата, която ще се намира край Часовника, в „Меден рудник“ и до УМБАЛ.

–––––––––––––––––––––––––––

Тодор Ангелов е роден в Бургас, семеен, с две деца. Има три дипломи и две степени за висше образование – бакалавър по „Машиностроене и уредостроене“, бакалавър по „Социална педагогика“ и магистър по „Екология и опазване на околната среда“.

8 години е бил председател на Студентски съвет, 6 години е бил член на академичния съвет към университет ”Проф. д-р Асен Златаров“.

Професионалният му път включва още позиции на експерт към Националната агенция по оценка и акредитация; регионален координатор към МОМН; ръководител на район Бургас към „Напоителни системи“. От 2014 г. е председател на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи“ – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви