Общинските съветници в Бургас подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов за изграждане на едноетажна сграда за разполагане на нов ядрено-магнитен резонанс на „Комплексен онкологичен център – Бургас”.

Докладната записка е по искане на лечебното заведение за осигуряване на подходящи условия на новата високоспециализирана техника – ядрено магнитен резонанс /ЯМР/.

За доставката на новата медицинска апаратура дружеството е кандидатствало по Плана за възстановяване и устойчивост на Република България.

Изграждането на пристройката ще осигури по-добри условия за работа на отделението по Образна диагностика, като са предвидени три нови лекарски кабинета, както и обща чакалня за пациенти.

Новата едноетажна пристройка ще бъде със застроена площ 178 кв. м. и ще включва специализирано помещение за ядрено-магнитен резонанс със специална защита, техническо помещение, командно помещение, 3 броя лекарски кабинети и коридор с осигурен достъп през съществуващата сграда, служебен вход и достъпна среда за хора с увреждания.

2 КОМЕНТАРИ

  1. КОЦ Бургас да изгради сграда, където да се настаняват онкоболни за химиотерапия! В окръжна болница условия няма, пациенти се налага да се настаняват на кошетка, вместо на нормално болнично легло, защото има краен недостиг на легла , а често се налага да бъдат връщани! Корпуси за оборудване не са нужни, нужна е леглова база за всички болни, за да може да се лекуват нормално!

  2. В онкологичната болница трябва да се подобрят и условията в палиетивното отделение. Леглата, обстановката и обслужването е под всякаква критика.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви