Gen Z (поколението, което включва хората, родени между 1996 и 2010 г.) обяви, че тесните „слим“ дънки, които бяха хит в началото на хилядолетието, вече са демоде и че на мода идват всички по-широки модели деним.

Явно културата на изключване (т. нар.“cancel“) този път е взела на прицел прилепналите дънки, които ни караха да искаме да сме по-слаби, а понякога и да се чувстваме такива.

Ако обаче сте над 30, вече сте преживели възхода и падението на широките дънки и на онези с ниска талия, значи ще преживеете падението и на слим дънките.

Тесните дънки обаче вече официално не са хит, според днешните млади хора и тийнейджъри. Атаките срещу този модел дънки започнаха в TikTok с видеоклипове, осъждащи обгръщащите тялото панталони и призоваващи за незабавното им премахване от всички гардероби по някои много драматични начини.

В едно мелодраматично и саркастично видео една потребителка на социалната медия дори инструктира своите 410 хиляди последователи да изхвърлят слим панталоните, да ги запалят или да ги нарежат на парчета и да си ушият нещо друго от тях.

Много търговски марки обаче са разбираемо озадачени от това внезапно преминаване към по-широките панталони, тъй като тесните дънки са основен продукт за повечето от тях, а и са доста по-секси от широките „бойфренд“ дънки, както и от денима с ниска талия, характерен за 90-те.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви