Община Бургас
Община Бургас

Общински съвет – Бургас одобри предоставянето на 25 000 лева за подпомагане на Община Царево за справяне с последиците, нанесени от проливните дъждове.

Финансовата помощ е за сметка на предвидените средства в бюджета за 2023 г. на Община Бургас за дейности и мерки за неотложна помощ.

Решението бе взето без дебати и с пълно съгласие от страна на съветниците.

На 05.09.2023 г. паднаха значителните валежи, които от своя страна предизвикаха невиждани наводнения в Царево и причиниха огромни материални щети. На места количеството валеж надмина 120 литра на кв. метър за едно денонощие.

Десетки са пострадалите семейства, множество са увредените сгради, нанесени са поражения върху инфраструктурата по улиците на повечето от населените места в община Царево.

Наводнението, породено от обилните дъждове, доведе до разруха в тези населени места. Стотици български домакинства загубиха за един миг своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация.

„Община Бургас не може да бъде безучастна към сполетялата местното население трагедия и е необходимо да се включи с финансова помощ за възстановяване на щетите от наводнението.

Безспорно отпускането на финансовата помощ ще помогне да се осигури живота и здравето на пострадалите граждани и е в защита на особено важни обществени интереси, което обуславя допускането на предварително изпълнение на настоящото решение“, се пише в докладната.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви