3 лв. е добре спрямо товао,което ни чака
3 лв. е добре спрямо товао,което ни чака

Пазарът на горивата е доста динамичен. Но за разлика от първите 6-7 месеца на годината – последните два месеца цената е в посока нагоре. Говоря за международните цени. Дано съм лош пророк. Но близо 3 лв. за литър бензин е сравнително добра цена спрямо това, което чака до края на годината. Това заяви в предаването „Ревизия” по NOVA News председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. Така отговори на въпрос може ли да се прогнозира къде ще спре поскъпването на горивата. С оглед на факта, че бензинът на колонка у нас е близо 3 лева.

По думите му предлагането на готови горива на международните пазари- особено в нашия регион, не е особено голямо. „Търсенето е по-високо от предлагането, което води до поскъпването. И трябва донякъде с гордост да кажа, че българският пазар предложи наистина в туристическия сезон и в силния за земеделците период най-доброто, което можеше да предложи като цена за това лято”.

„Нефтът през последните 10 дни е на цени от 92-93 долара за барел, а това са оферти, които ще се изпълняват през следващите 30-40 дни – това означава, че сме близо до 100-те долара за барел нефт. Това бяха едни от най-страшните нива в котировките, които видяхме през юли и юни 2022 година. Вероятно и готовите продукти след няколко седмици е се приближат до онези високи нива, които видяхме през миналата година”, подчерта Терзиев.

11 КОМЕНТАРИ

 1. Защо беше допуснато от „международните пазари“ демек слабите правителства на ЕС да бъдат манипулирани от САЩ да купуват горивата на цена в пъти по- висока???!!!

 2. Същия този преди няколко месеца ни уверяваше как горивото нямало да мине 3 лева.Скъсай си дипломата и не се показвай повече.

 3. Не разбрах! Живодар или Живодер ? Тези бивши пионери и комсомолци,които се гордееха,че семействата им са бедни крадливи шумкари с цървули и каскети сега ни четат и натрапвам дебили мнения изсмукани от празните им атрофирали глави ! Боже,пази България !!

  • Предполагам от написаното от тебе че твойте родители са били оядени чорбаджии и фашаги и сега децата им като надушили кръв хиени жадуват за реванш…

 4. Таван на цената на руския петрол казаха от ЕК и нашите се надпреварваха да тръбят как горивата нямало да поскъпнат.Ето сега как Путин си продава нефта по света,а вие чакайте да ви продавал на цена под лимита. Мухахахахахаха-много се кефя как тъпия бг.народ си избра цивилизационният избор към Запада и сега да плаща прескъпо за горива и да яде отровно олио от украинско зърно.Поне за децата не си ли мислите,че ще ги тровите??А зимата идва и запасите от петрол в Европа свършват-сещай се!

 5. Таван на цената на руския петрол казаха от ЕК и нашите се надпреварваха да тръбят как горивата нямало да поскъпнат.Ето сега как Путин си продава нефта по света,а вие чакайте да ви продавал на цена под лимита. Мухахахахахаха-много се кефя как тъпия бг.народ си избра цивилизационният избор към Запада и сега да плаща прескъпо за горива и да яде отровно олио от украинско зърно.Поне за децата не си ли мислите,че ще ги тровите??А зимата идва и запасите от петрол в Европа свършват-сещай се!

 6. Санкциите видяхте ли до къде водят?
  И това е само НАЧАЛОТО НА КРАЯ
  на тъпия ЕС. С тъпите си Урсули и Шолцита. Само се питам от какъв зор трябва НИЕ да страдам заради
  тия малоумници?
  В един култов бг филм – „От нищо-нещо’ имаше една култова реплика-
  “ Една крава почне ли да яде ризи-режи и главата“
  Същото важи със страшна сила за сбъркания ЕС

 7. Санкциите видяхте ли до къде водят?
  И това е само НАЧАЛОТО НА КРАЯ
  на тъпияЕС. Стъпите сиУрсули иШолцита. Само се питам от какъв зор трябва НИЕ да страдаме заради
  тияМалоумници?
  В един култов бг филм – „От нищо-нещо’ имаше една култова реплика-
  “ Една крава почне ли да яде ризи-режи и главата“
  Същото важи със страшна сила за сбърканияЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви