Лекари от Клиниката по ортопедия на УМБАЛ Бургас ще преглеждат безплатно през месец октомври. Кампанията се организира съвместно с медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ и е посветена на 20-годишнината на центъра.

Тя ще се проведе в ортопедичния кабинет, а фокус са възрастните хора с продължителни болки и затруднения в ставите. Направление от личен лекар не се изисква.

За прегледите могат да се запишат пациенти над 60 г., които имат оплаквания . Сред тях са болки в ставите – в таза, коленете, раменете, стъпалата, трудно раздвижване, ограничение в движенията.

Пациенти с вече сменени стави, които продължават да изпитват дискомфорт, болка или други оплаквания, също могат да се запишат за консултация.

„Годишно в болниците в Бургас се поставят над 600 изкуствени стави. Част от тези хора във времето също имат проблеми поради различни причини – промяна в позицията, износване на компонентите, разместване на импланти, а в някои случаи и инфекции. Налагат се ревизии, с които да се подобри състоянието и качеството на живот на пациентите. В Клиниката по ортопедия на УМБАЛ Бургас всеки месец наред с първичните смени на големи стави извършваме и ревизии на усложнени случаи или на пациенти, при които се е стигнало до износване на отдавна поставени изкуствени стави. Това е нормално развитие във времена на напредване на медицината, увеличена продължителност на живота, когато все повече пациенти са оперирани с тези методи „, обясни д-р Стоян Христов, д.м., ръководител на Клиниката по ортопедия.

Прегледите ще се осъществяват след записване на час на тел. 0879 522490.

Телефонът е активен всеки делничен ден от 12 до 13 ч. Пациентите трябва да носят предходната медицинска документация – епикризи и стари изследвания, в случай, че разполагат с такива.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви