Първата копка на обекта беше направена след водосвет

Първа копка на „Ведра ленд“ – инвестиционен проект за над 40 млн.лв. на компания Ведра Интернешънъл и производителя Тера Фармасютикъл, който ще се осъщстви в село Зидарово, беше направена днес.

Собствениците и кметът Янакиев отрязаха лентата на обекта

„За мен и за община Созопол е чест и привилегия, че такава голяма компания е избрала да осъществи това мащабно начинание в китното село в полите на Странджа. Това ще утвърди региона като пример за привличане на инвестиции от утвърдени компании със съвременни производствени технологии“,  каза кметът на община Созопол Тихомир Янакиев.

Кметът Тихомир Янакиев

Освен модерната фармачевтична фабрика, която ще бъде построена на терена край селото, във „Ведра ленд“ ще бъдат изградени още център за събития като научни мероприятия с медицинската и фармацевтичната общност, малка мандра, градини с над 60 вида билки и лечебни растения и овощни дървета. Ще се отглеждат млекодайни животни, ще има демонстрационен център, където ще се показва как се прави сирене. Ще има още миниголф игрище, на което на всяка дупка ще бъде пресъздадено важно историческо събитие от района.

А когато държавата отново разреши производството на промишлен коноп, какъвто се е отглеждал и е имало фабрика за преработката му на мястото,  тази индустрия също ще бъде възобновена.

На мястото на бившия завод за коноп ще бъде изграден център за събития

Управляващите партньори Теодора Петрова и Диян Димов споделиха, че това е тяхна мечта отдавна. Те напомниха, че село Зидарово е родното място на Александър Георгиев Коджакафалията, а и тук се намира едно от 7-те аязма в България.

Кметът Тихомир Янакиев поздрави инвеститорите за новото начинание и заяви, че желанието на такива фирми да влагат средства и усилия в община Созопол е привилегия за нейното ръководство.

Ведра Интернешънъл ще съчетае традициите на Странджа с най-модерните технологии, за да промотира здравословен начин на живот чрез лечебната сила на природата.  „Ведра ленд“ ще създаде в община Созопол устойчиво и стабилно производство, което ще включва и износ на български продукти в над 200 държави.

Освен това, ще осигури първоначално 40 работни места за служители със специалности в сферата на биологията, химията и фармацията. При осъществяването на всички етапи от проекта, за „Ведра Ленд“ ще работят над 200 души с разнообразни компетенции. Това е ваъзможност както за жителите на село Зидарово, така и за живеещите в съседните наслени места, да намерят своето място в голямата компания и да получават добри и стабилни доходи.

На събитието присъства и депутатът Петър Кънев

Комплексът ще направи региона интересен и привлекателен за туристи не само от България, но и за чужденците, които посещават община Созопол.

Собствениците на компанията вече са получили разрешение за строеж от община Созопол и започват веднага да осъществяват мечтания си проект.

Инвеститорите и кметовете на Созопол и Зидарово

“Те ще се борят за „Инвеститор клас А“ и за мен, като кмет, и за общината ще е гордост да имаме такъв в нашия регион“, каза още кметът Тихомир Янакиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви