Живко Табаков е кандидатът за кмет на Коалиция БУРГ, Движение България на гражданите, Ние идваме, Левицата и Неутрална България. Обединението днес се регистрира за участие в местните избори в ОИК-Бургас.

Искам да благодаря на партньорите ни, с които проведохме разговори. Имахме готовност да излъчим обединителна личност. Само такава, която е силно опозиционна, не е достатъчно. Ще положа огромни усилия да изпълним нашата визия за развитието на Бургас“ , каза той пред репортери днес.

Той призна, че от широкото обединение са били готови да водят разговори с партиите на Промяната за общо явяване на изборите, с което да се събори модела ГЕРБ в Бургас.

Те обаче направиха коалиция с ГЕРБ. Въпреки това ние продължихме да призоваваме колегите от Продължаваме промяната и Демократична България за обединение. Нито Димитър Найденов, нито в Константин Бачийски, отговориха на нашите призиви и не се явиха дори на разговори. Подозирам, че в Бургас има договорка да се даде победата на кмета Димитър Николов. Има огромно разделение не само между кандидатите на ПП и ДБ – г-н Бачийски и г-н Найденов, но и сред създателите на ПП СЕК и Георги Манев. Тези процеси искат да дадат служебна победа на Димитър Николов“ , заяви Табаков.

Кандидатът за кмет каза още, че обединението е успяло да привлече е редиците си знакови лица за града.

Тъжният факт е, че двама от всеки трима бургазлии не ходят да гласуват на местни избори. Надявам се нашият кандидат за кмет и кандидати за общински съветници да бъде разпознати от широката общественост като несистемни играчи, които не са замесени с ГЕРБ и ПП-ДБ. Искаме да разчупим тази безкрайна поредица от малки сглобки, които са обхванали всяка една икономическа дейност в града, но това не подобрява живота на нашите съграждани“ , сподели от своя страна съпредседателят на БУРГ Николай Стоилов.

Една от спортните легенди на града ни Антон Коджабашев призна, че големият обединител на коалицията е Живко Табаков.

Всички ние заставаме зад него в битката. Работил съм с Живко в Общински съвет и знам с какво желание и мисъл за бъдещето входираше докладни записки. Подкрепял съм неговите идеи, защото виждах, че те са за доброто на Бургас. На фона на случващото се в държавата, създаването на сглобки, ние направихме обединение, което да покаже на бургазлии, че в лицето на Живко Табаков и нашата листа за съветници, те имат свои защитници“ , каза той.

Табаков сподели от своя страна, че докато някои партии звънят на познати и ги молят да бъдат част от техните листи, защото нямат достатъчно кадри да ги попълнят, то от БУРГ и обединението имат над 400 души, които са готови да заемат местата в тяхната листа.

Листата ни ще бъде от доказани експерти. В нея няма да квотен принцип, а балансът между млади и хора е доста добър. Това, което ни липсва са хора от малките населени места и квартали в Бургас.  Искаме те да проведат една добра компания и да имат своите каузи. Така ще гарантират, че ще отстояваме интересите на всяко населено място„, заяви Табаков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви