Дронът с бомбата

Мистериозен дрон се появи на скалите в Тюленово край Шабла. За това съобщава в социалните мрежи собственик на хотел в непосредствена близост. Върху него е прикрепена мина. Тя е със светещи диоди и притесннието е, че това са индикации на неизбухналата мина, която може да се взриви всеки момент.

Дронът е открит снощи около 22,30ч. Хората от близък ресторант са били евакуирани.

Дронът в скалите

Все още не е ясно чия собственост е дронът. Според експерти той е на една от двете воюващи страни – Русия или Украйна, но това към момента не може да се каже със сигурност. И двете страни използват подобни във войната. Според експертите той може да прелети големи разстояния ниско над морето.

Експертът по сигурност и бивш военен министър Йордан Божилов заяви по БТВ, че това вероятно е заблуден дрон. Той смята, че светлините, които се виждат по дрона, са от неговата система за управление. Той обясни, че този вид летателно средство може да прелети големи разстояния и да пусне бомбата, където му е заложено от този, който го управлява. Разстоянието между Одеса и Тюленово е около 500 км. и е напълно възможно такъв дрон да го прелети.

Дронът

Все още няма официална информация от Министерството на отбраната. В хотела, който е в непосредствена близост до находката, се готвят за сватба и хората там са много притеснени.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви