Граждани за общината се регистрира за изборите

Точно в 11.00 часа коалиция „Граждани за общината“ подаде своите документи и се регистрира за участие в предстоящите местни избори на 29 октомври.

„Името не е случайно. Искаме жителите на община Бургас да имат възможност сами да направят своят избор за хората, които ще застават зад техните интереси и тези на обществото в следващия Общински съвет на Бургас. Нуждата от реалното присъствие на личности с активна гражданска позиция, на представители на неправителствени организации, които се борят с тежките житейски ситуации на бургазлии и на експерти, извън политиката, ни накара да се обединим с професионалисти от различни сектори.

Ще участваме в предстоящите избори с ясното послание, че община Бургас – това са гражданите и те имат силата да променят това, което днес не им харесва в управлението на нашия град“, каза лидерът на коалиция „Граждани за общината“ – Бенчо Бенчев.

По време на подаването на документите в Общинската избирателна комисия, той беше придружаван от адвокат Добромира Полименова. Тя е един от ярките представители на неполитическите формации в защита на родителите и на децата.

„Заставам твърдо зад коалицията. Тя обединява личности с опит в битките в защита на хората и тези, които дават всичко от себе си да ги подкрепят, чрез своя професионален опит. Твърде често виждаме неспособност на управляващите да се справят с истинските нужди на българските граждани. Това е на път да се промени. Вярвам, че хората все повече осъзнават нуждата от участието на гражданите във властта. А местното управление е първата стъпка към успешните промени в общините и в цялата страна“, каза адвокат Полименова.

Предстои в следващите дни да бъде представена листата с кандидати за общински съветници в местния парламент и кандидатът за кмет, издигнат от коалиция „Граждани за общината“, около който се обединяват специалисти и експерти от всеки един сектор, касаещ обществото.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви