Пътищата са затворени до Царево

Общо 103 от пострадалите след потопа в Царево домакинства са посетени от социални работници, предоставена им е емоционална и психологическа помощ, тече и информирането им за това какви помощи предоставя кабинетът.

Това каза министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова пред Нова. До момента са предоставени 46 еднократни помощи, чийто размер е до 1512 лева, каза още Шалапатова.

Тя припомни, че е облекчен достъпът до Фонда за социална закрила.

„По линия на тази форма на подкрепа до 2500 лева всяко домакинство може да бъде подкрепено, което е получило и първата помощ, може да бъде подпомогнато за закупуването на всичко нужно или поне базисните потребности за обзавеждане, за оборудване, защото много често в резултат на наводненията се разрушава цялото домакинство на семейството“, обясни Иванка Шалапатова.

Министърът припомни, че следващата седмица се очаква на заседание на Министерския съвет да бъде гласувано и предложението на министерството за подпомагане на хората, загубили своите близки в размер на 15 000 лева.

По думите ѝ целта е тази помощ да остане постоянна.

Шалапатова ще посети Царево днес, а целта е да се прецени има ли нужда от още и какви мерки, с които държавата да подпомогне пострадалите.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви