Учени: Телата на мъртвите не се разлагат
Учени: Телата на мъртвите не се разлагат

Швейцарските учени представиха шокиращи данни: телата на хората, погребани през последните три десетилетия, почти не се разлагат. Починалите изглеждат така, сякаш са били поставени в ковчега преди седмица.

Учените обвиняват за това влошената екологична обстановка и лошото качество на храната от заведенията за бързо хранене .

Първи алармираха за проблема германски съдебно-медицински експерти. През август в Дюселдорф на научна конференция д-р Вернер Столц от Берлин представи сензационен доклад. През последните три години по време на ексхумацията на телата на хора, погребани преди повече от 20 години, той 32 пъти се е сблъсквал с факта, че телата им почти не са се разложили. Покойниците изглеждали така, сякаш са погребани преди две три седмици, съобщава сайтът „Бургасновините“.

Тази тема се появи отново в Швейцария по време на срещата на експерти от погребалния бизнес. Директорите на големи гробища в Париж, Милано, Хамбург, Кьолн вкупом се оплакаха, че вече не разполагат с достатъчно място за нови погребения. Според санитарните стандарти, приети в ЕС, за да се изкопае нов гроб на мястото на стар, трябва да са минали 17 години. Само че сега труповете за този срок просто не се разлагат.

След два месеца детайлни изследвания те изложиха

три възможни обяснения за това защо мъртвите не бързат да се разлагат в земята.

* Според първата версия е виновна екологията. На някои места поради прекомерно замърсяване на почвата е изчезнал вид бактерии, които са отговорни за разграждането на трупове.
* Втората хипотеза: за всичко са виновни съвременните подмладяващи козметични средства. Хората са започнали да използват специални кремове срещу стареене. Тяхната кожа и горните тъкани още докато са били живи са се балсамирали, и след смъртта предотвратяват естествения процес на гниене.
* Трето предположение. Причината е в хранителни консерванти, които се срещат в изобилие в храната. Особено богати на тях са газираните напитки, сладкишите и всички продукти в заведенията за бързо хранене .

Мумифицирането се случва, защото консервантите , които се приемат с храната, се натрупват през целия живот и впоследствие инхибират процеса на гниене. Тази версия изглежда най-вероятна за учените и най-неутешителната. Промяна в начина на хранене няма как да се случи. Целият свят ще консумира консервирани храни всяка година все повече и повече, казва д-р Столц. Но европейците не са първите, които се увековечават по този начин. Американците са се сблъскали с този проблем преди 30 години, но територията на страната им позволява да разширяват гробищата.

Единственият изход, според мнозина учени, е тоталната кремация на мъртвите. Съответните закони най-вероятно ще се появят през следващата година.

“ Меките тъкани в мъртвите тела сега не се превръщат в хумус, а в трупен восък – сиво- бяла маса. За всичко са виновни консервантите“.

За използването на консерванти и тяхното въздействие върху човешкото тяло се спори дълго време, обаче за това, че тяхното действие продължава много години след смъртта, живите хора започнаха да се замислят едва сега.

44 КОМЕНТАРИ

 1. писах истината преди 4 г по време на ПЛАНдемията ми триеха коментари и фейс.профили за това какви боклуци ядем!И продължава да е така!Тези храни които са вредни за робите на Елита ги ядем УМИШЛЕНО ПРИГОТВЕНИ ОТ ТЯХ,,ЗА ПО-КЪС ЖИВОТ“,А ТЕ НЕ ЯДЪТ ОТ ТОВА СЪЩО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ ПОЧТИ НАЙ-КАЧЕСТВЕНАТА ХРАНА Я ЯДЪТ ТЕ БЕЗ ГМО!!

  • Никакъв Елит, всичко е до народопсихология и нивото на организация на една държава. Тез отрови и консерванти не ги слага „Елита“, а самите ний се тровим един друг, в стремежа си за бързи и лесни печалби

  • Не е само от храната! И навън и в магазините (уж с ароматизатори и дезинфектанти) пръскат „за насекоми, кърлежи“ и др., като по този начин дрогират хората, зарибяват децата!!! Това, за което пишат сега, гърците го установиха преди много години, тъй като, работилите гърци в Германия не се разлагат, най-вече главите им. Гърците не ядат консерванти!!! Те готвят – боб и леща!!!!

 2. Не пишете простотии. Виновна е микропластмасата, която поглъщаме вече и с водата, и с храната. Тя не се разлага със столетия

   • Напълно споделям мнението на „Когато“! Робовладелците от измисления им нов световен ред, наричащи се масони, правят всичко възможно да намалят населението на планетата. На тях не им трябват 10 милиарда роби, стигат им е 1 милиард. Всичко това се прави заради храната и водата.
    Това е истинското лице на сатанистите. Те стоят зад войните, болестите – ковид, спин и други. Те искат да ни превърнат в джендъри, за да нямаме деца.
    Това е елементарна логиката…

  • Боже колко сте тъпи,нали сте Ганьовци,такива и ще си умрете. Световни учени от цял свят си казват мнението,но нашите овчари се пишат за по умни. Пълни нещастници. Все някой ви е виновен,или Путин или американците,всички освен глупаците българи.Виновни сте че сте се родили.

  • Начииии,се се чудим как Хитлер не се е сетил да забрани на евтейте да ползват тоалетна хартия и жените да нносят дамски превръзки ,а е на еврогейте се сетиа и сааа ги забраниа в новите санкции.Четем и се дзверим тва възможно ли е и се оказа верно има го на сайта им.И па се нанмери некакъв си унгарец и словак и предлагат тва да се шреразгледа оти че се чудат и у ООНето от тва изобретение.

 3. Боже колко сте тъпи,нали сте Ганьовци,такива и ще си умрете. Световни учени от цял свят си казват мнението,но нашите овчари се пишат за по умни. Пълни нещастници. Все някой ви е виновен,или Путин или американците,всички освен глупаците българи.Виновни сте че сте се родили.

 4. Напълно споделям мнението на „Когато“! Робовладелците от измисления им нов световен ред, наричащи се масони, правят всичко възможно да намалят населението на планетата. На тях не им трябват 10 милиарда роби, стигат им е 1 милиард. Всичко това се прави заради храната и водата.
  Това е истинското лице на сатанистите. Те стоят зад войните, болестите – ковид, спин и други. Те искат да ни превърнат в джендъри, за да нямаме деца.
  Това е елементарна логиката…

 5. I did not get it!
  Did the bodies look like they were buried not 20 years but just 2-3 weeks before or they were mummified? Mummification is quite different: it is a modification of the putrefaction process characterized by the desiccation or dehydration of the cadaveric tissues. The body dries up losing all its water which share in a human body is around 55-60 per cent! Mummified body can’t look fresh like buried just 2-3 weeks before!

 6. Пълни глупости! За пари всички лъжат и си измислят такива небивалици…Затова новини не гледаме, не ви четем глупостите, а само
  заглавията, вестници, никога и за нищо на света.

 7. Пълни глупости, да умрат и да ги зарият пък да видим дали няма до изгарят. Природата си знае работата само че ния е бързаме.

 8. всички мислите в прав текст,може би и всички сте прави – частично.
  Ако тялото се кремира е възможно и духът в него да изгори заедно с тялото,тоест всичко приключва,няма прераждане,няма рай няма страшен съд. И ако закон се издаде за масови кремаций там вече велзевул ще е намесен(по нашенски дявол,сатана) .

  • Умнико , когато тялото ти се изгори-кремира , твоят дух и душа , директно отиват при Бога на съд , защото духът и душата на човека не са материални , а само тялото ! Човешкият дух и душа са създадени по Божии образ и подобие ! Тоест , както Бог е вечен , така и нашият дух и душа са вечни ! Същественият въпрос е , е къде всеки ще прекара вечността ? Дали в ада или в рая–Царството Божие ? А това зависи , от всеки от нас , тук на земята , на кого от двамата господари сме служили–Бога или дявола-сатана , съзнателно или несъзнателно , с мислите си , думите си , отношението си , начина си на живот , и делата си ! На когото си служил тук на земята , при него ще отидат твоят дух и душа , и няма средно положение , като прераждания , на аз съм неутрален и прочее оправдания ! С ГРЕХА и БОГА , ШЕГА НЕ БИВА ! А колкото до липсата на разлагане на тялото ни с десетки години , затова са виновни химическите лекарства , които приемаме приживе , това е истината !

 9. Гърците установиха този факт преди много години! Тези, които са работили в Германия, не се разлагат, особено главите им!!! Те смятат, че това е от „дезинфектанти“, „ароматизатори“ и „препарати“, с които се пръска уж за „кърлежи“и др., а всъщност, това е д.ога(ЛСД), с която ги др.гират, особено децата!!!
  На гърците не им е от храната!!!Особено на тези, в Германия! Те ядат само боб и леща и не се мажат…

 10. ПАК ЛЪЖАТ!!! С КРЕМАЦИЯТА ЩЕ ПОКРИЯТ ПРИЧИНИТЕ!!!ВЕЧЕ ОТ МНОГО ГОДИНИ ТОВА ГО ЗНАЯТ ГЪРЦИТЕ, ЗАЩОТО ТЕЗИ, КОИТО СА РАБОТИЛИ В ГЕР.АНИЯ, НЕ СЕ РАЗЛАГАТ, ОСОБЕНО ГЛАВИТЕ ИМ. ПРИЧИНАТА СА „ПРЕПАРАТИ“ ЗА ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ И ДР. И „АРОМАТИЗАТОРИ“ И „ДЕЗИНФЕКТАНТИ“ В МАГАЗИНИТЕ И ДР. ТАКА ДР.ГИРАТ ХОРАТА И НАЙ-ВЕЧЕ ДЕЦАТА!!! ГЪРЦИТЕ НЕ ЯДАТ КОНСЕРВАНТИ!!! НИТО ПЪК СЕ
  МАЖАТ!!!ТЕ ЯДАТ БОБ И ЛЕЩА И КАЗВАТ, ЧЕ ВЕЧЕ ХОДЯТ (ТАМ) „КАТО ЗАШЕМЕТЕНИ КОКОШКИ“!

 11. Аз съм склонен да вярвам на учените обаче.
  За точка 2-за кремовете и балсамите за подмладяване мисля че не.Съвсем малко даже е възможно те да допринесат за предотвратяването на разлагането,на що се касае за 1-ва и 2-ра причина мога да посоча и двете като реални,но най-правдива и вярна тази на 1-та че бактериите са изчезнали от местата където има покойници,но защо,това кой трябва да каже и обясни?!?..?
  Първо на първо тази новина истина ли е,или просто подмятане в интернет-пространтството за да се запълни нечий блог с някаква умопомрачително-необикновенна новина???
  И защо не се споменава това в БНТ,bTV и НОВА-тук вече ако е отразена така както и тука изписана,то наистина трябва сериозно да се замислим че труповете вече могат да бъдат в действителност проблем!!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви