Повдигнаха първо обвинение на Байдън - син
Повдигнаха първо обвинение на Байдън - син

На сина на президента на САЩ Джо Байдън – Хънтър Байдън, повдигнаха първо федерално обвинение заради притежаване на огнестрелно оръжие. Това предадоха световните агенции. Това е последната стъпка от едно дългогодишното разследване срещу него.

Байдън-младши е обвинен, че е излъгал относно употребата на наркотици, когато е закупил огнестрелно оръжие – октомври 2018 г. Това период, в който той призна, че се е борил със зависимостта си към крек кокаин. Твърдението е в обвинителния акт, подаден във федералния съд в Делауеър, съобщава БТА.

Синът на президента Джо Байдън също така е обект на разследване заради бизнес сделки.

Специалният съветник, който наблюдава случая, посочи, че обвиненията за неплащане на данъци навреме по това второ разследване може да бъдат повдигнати във Вашингтон или в Калифорния, където Хънтър Байдън живее.

Обвинението срещу Хънтър Байдън идва в момент, когато републиканците в Конгреса провеждат разследване за импийчмънт срещу президента демократ до голяма степен заради бизнеса на сина му. Републиканците са получили свидетелски показания за това как Хънтър Байдън е използвал образно казано „марката Байдън“, за да си подсигури работа в чужбина. Те не са представили убедителни доказателства за неправомерни действия от страна на президента.

Федералното обвинение идва малко след като опитите за постигане на извънсъдебно споразумение с Хънтър Байдън относно обвиненията за неплащане на данъци се провалиха.

Съгласно това споразумение, Хънтър Байдън трябваше се включи в специална програма, за да избегне обвиненията във връзка с неверните изявления пред властите при закупуване на огнестрелно оръжие през 2018 г.

Сега обвинението срещу Хънтър Байдън показват, че съдебни драми ще съпътстват предизборната кампания за президентските избори догодина.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви