Созопол

В рамките на три дни от 12 до 14 септември в Черноморец, Созопол и Равадиново се проведе информационната кампания „Гласът на гражданите“. Кампанията се организира от Сдружение „ЧАР-Черноморска асоциация за развитие-Бургас“- бенефициент и Община Созопол – партньор по проект “Споделени отговорности между администрацията, гражданите и бизнеса за ефективно и открито управление на община Созопол“, № BG05SFOP001-2.025-0049, финансиран от Програма „Добро управление“.

Във всяко населено място беше поставен информационен щанд, на който членове на Гражданския консултативен съвет и експерти от Общинска администрация-Созопол приемаха въпросите и препоръките на гражданите.

Черноморец

В Черноморец хората посочиха, че искат асфалтиране на улици, канализация, изграждане на тротоари, обособявате на места за отдих, велоалея, пешеходен достъп до цялото крайбрежие.

Асфалтирането на улици и изграждането на тротоари беше във фокуса и на жителите на Созопол. Те искат още озеленяване, изграждане на болница и автогара.

За Равадиново отново най-важно беше асфалтирането на улици и изграждането на тротоари.

Равадиново

Гражданите, които посетиха инфоточките, получиха брошура “Правила за гражданско участие“ с насоки за действия на гражданите за участие в управлението на Община Созопол.

Въпросите и препоръките, които касаят значима част от местната общност и отговорите, ще бъдат публикувани на сайта на Община Созопол, а общинската администрация ще търси варианти за удовлетворяване на желанията на хората.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви