Иванка Шалапатова
Иванка Шалапатова

Социалното министерство ще отправи следващата сряда на заседанието на правителството предложение за определяне на еднократна помощ от по 15 000 лева за семействата, загубили близък при бедствието в община Царево. Това обяви министърът на труда Иванка Шалапатова пред депутатите от ресорната парламентарна комисия:

„На този етап това са четири домакинства. За тях предложението на нашия екип е да бъде всяко едно от тях подкрепено с 15 000 лева еднократна помощ. Вие знаете, че с тази помощ всъщност подпомагаме семействата, след като всички възможности са изчерпани и емоционалното и психологическо консултиране е започнало все пак с финансова помощ за посрещането на всички последствия от загубата на живота на близките“.

До момента са подадени 41 заявления за отпускане на еднократна помощ. Такава вече е отпусната на едно от пострадалите семейства в максималния размер от 1512 лв. Останалите заявления са регистрирани и се обработват. Министър Шалапатова каза, че практиката при бедствия сочи, че в първите дни заявленията не са много. Той като хората още са под въздействието на случилото се. Заедно с екип от Агенцията за социално подпомагане тя ще посети Царево в края на седмицата. Ще се направи анализ на ефекта от предприетите до момента мерки в подкрепа на пострадалите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви