Кметът Димитър Николов разпореди да бъдат предприети необходимите действия от отговорните органи, за да се избегнат инциденти по време на първия учебен ден.

Това стана на работна среща с представители на полицията, общинската служба „Управления при кризи обществен ред и сигурност“ и общинския отдел „Безопасност и организация на движението“.

В срещата участва и зам.-кметът по образование здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева.

„Безопасността на децата е наш най-голям приоритет. Затова призовавам всички, които имат отношение към първия учебен ден, да съблюдават стриктно спазването на правилата за безопасност и да не допускат инциденти.“, каза кметът Николов.

По време на работната среща бяха набелязани конкретни мерки, които да се изпълняват в началото на учебната година. От полицията ще организират акции за предотвратяване разпространението на наркотични вещества в районите на учебните заведения. Засилен контрол ще се извършва на движението по пътищата при пешеходните пътеки, където пресичат много деца.

Съвместно с РЗИ ще се правят проверки за тютюнопушене в районите около училищата. Инспекции ще се извършат и на търговските обекти за продажба на алкохол и цигари.

По нареждане на Димитър Николов ще се направи обстойна проверка на пътните знаци и маркировката по улиците, с което да се повиши безопасността на движението край училищата в Бургас.

След началото на учебната година предстои среща с родители, на която ще им бъдат разяснени насоките, по които трябва да се работи за осигуряването на безопасна среда за децата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви