Джо Байдън

Президентът Джо Байдън отново изглеждаше объркан по време на пресконференция във Виетнам в неделя, като каза, че „просто ще следва заповедите, които са му дадени“, докато преглежда документи и говори с репортери.

„Просто ще следвам заповедите, които са ми дадени. Служители, има ли някой, който още не е говорил?“, пита президентът по време на пресконференцията.

Това не е първият път, когато е известно, че Байдън „изпълнява заповеди“, тъй като предишни пресконференции позволиха на обществеността да стане свидетел как държи „пищов“ по време на медийни ангажименти, което предполага, че той е уведомен за въпросите, които журналистите ще отправят към него. Междувременно прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза по-рано, че това е редовен протокол и е в съответствие със задачата на пресслужбата да „разбере“ какво медиите искат да попитат президента.

В началото на пресконференцията в неделя Белият дом обяви, че Байдън планира да отговори на въпроси на петима репортери. Малко след като президентът отговори на всичките пет въпроса, той се пошегува: „Какво да ви кажа, не знам за вас, но аз ще си лягам“.

След това Жан-Пиер внезапно прекрати пресконференцията, докато президентът отговаряше на други журналисти, които крещяха въпросите си. Тя взе микрофона, за да обяви: „Благодаря на всички, приключва пресконференцията.“

Въпреки че Байдън остана на сцената за кратко след нейното съобщение, докато отговаряше на един допълнителен въпрос, пълният му отговор не се чу, съобщава CNN.

Инцидентът от неделя идва, след като анкета на CNN/SSRS, публикувана в четвъртък, показа, че около три четвърти от американците, или 73%, казват, че са загрижени, че възрастта на Байдън може да повлияе негативно на настоящото му ниво на физическа и умствена компетентност и способността му да служи още един пълен мандат, ако бъде преизбран през 2024 г. В момента президентът е на 80 години. В допълнение, по-малкото мнозинство от 68 процента от американците казаха, че са сериозно загрижени за способността му да разбира притесненията на следващото поколение.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/usa/2023/09/11/djo-baidyn-otnovo-obyrkan-az-samo-sledvam-zapovedi.582372

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви