Пак започва надлъгване за тръбите към морето
Пак започва надлъгване за тръбите към морето

Че нещата пак ще са същите и отново ще има надлъгване след водното бедствие говори в „Преди всички” по БНР журналистът Спас Спасов.

„Местните администрации по цялото Черноморие се опитват години наред да ни убеждават, че това, което виждаме, не е това, което виждаме“. Това заяви пред БНР журналистът от „Дневник“ Спас Спасов.

„Става въпрос за факт, който е публично известен и многократно е бил доказван – че заведения, хотели, къщи за гости и каквото още ни дойде на ум зауства мръсната си канализация в морето без каквото и да било пречистване. Това е видимо без да е необходима някаква особена квалификация или умения за анализ на замърсяването по Черноморието“, обясни той.

В предаването „Преди всички“ журналистът припомни случай отпреди 15 години за заустване на фекални води в морето в Синеморец. „Тогава кметовете на Царево и Синеморец твърдяха, че такова нещо няма. Оказа се обаче, че има“, припомни той. И още:

„Оттогава та до последните порои край Царево тази сага продължаваше с години, като по плажовете се появяваха все повече и повече заведения. Явно беше, че те няма къде да заустват мръсната си канализация освен в морето и въпреки това продължаваха обясненията, че това не се случва по този начин“.

Явно сега дойде моментът и тези тръби станаха видими, каза Спасов и добави, че кметовете продължават да твърдят, че това не е мръсна канализация.

„Как доказваме, че един канал не е фекален, а е дъждовен, при положение, че в момента, в който сме го открили, от него е текла мръсна вода? Отново влизаме в един цикъл на надлъгване, от който няма да излезе нищо добро“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви