БУРГ (Български устрем за развитие на градовете) представи своите коалиционни партньори за предстоящите местни избори. Обединението, освен БУРГ, включва Движение 21, Левицата, ДБГ и Ние идваме.

На събитието днес присъстваха Живко Табаков и Николай Стоилов от БУРГ; Движение 21 – Юлияна Мръчкова; АБВ  – Антон Коджабашев; Изправи се България! – Даниел Иванов; ДБГ – Людмил Илиев и Боряна Тодорова; Ние идваме – Мария Лазева и Георги Рахнев.

Политическият ни проект е съставен от лица, които са се доказали във времето и имат своята визия за града. Скоро пред обществеността ще представим новите хора, които съм сигурен, че ще присъстват в местното самоуправление. Това ще са новите хора, които ще работят за развитието на Бургас. Мога да кажа, че постигнахме нещо конструктивно, защото не се разграничавахме дали сме от ляво или от дясно, а да се обединим хора, които във времето сме работили и сме спечелили доверието на бургазлии„, коментира Живко Табаков.

Той поясни, че всички в обединението са единни в програмата „Бургас“. Всички гледат в далечина и маркират приоритети, които ще бъдат представени не само в началото на предизборната кампания.

Всеки един от представителите в обединението си има своята визия, но всеки от тях може да категорично да заяви, че на изборите ще бъдат единни. Табаков е уверен, че тази конфигурация ще бъде един от основните претенденти са управлението на Бургас.

Ще имаме кандидат за кмет при едно единствено условие – ако нямаме по-силно обединение, защото ние очакваме неговото разширение. Всички имаме предложения за кмет на Бургас. Решихме обаче да изчакаме подходящия момент да излъчим такъв кандидат, който ще може да събори Димитър Николов, ако той тръгне към нов мандат. Важно за нас е да разберем и кои ще са другите кандидатури. Ако трябва да извадим силно опозиционен кмет – имаме готовност. Ако трябва да извадим кандидат, който има различни визия за управлението на Бургас – също имаме тази готовност. Ако обаче разширим обединението и то има свой кандидат за кмет, който сме готови да приемем – това също е вариант„, поясни Табаков.

Той допълни, че вземането на това решение не е чисто човешко и от обединението не могат да си позволят поредната фигура да е тяхната номинация. Водещо при тях е кой ще бъде личността, която ще победи Димитър Николов.

Пред нас има много неизвестни: Димитър Николов кандидат от ГЕРБ ли ще е или гражданска номинация? Кой ще е кандидатът на Продължаваме промяната и Демократична България? Дали ще видим при тях поредното разцепление и предателство? За нас е важно да видим какви ще са другите кандидати и каква е тяхната визия за Бургас. Лицата, които ние можем да предложим, са достатъчно добре познати в обществото. Ако някои днес бързат да излъчат кандидатите си за кмет, то той със сигурност това са хора, които са с ясното съзнание, че ще загубят„, каза Табаков.

Със сигурност обединението няма да останем без кандидат за кмет.

Можем да се обединим с други заявени проекти, които имат такива. Няма да подкрепим Димитър Николов и на балотажа. Уверен съм, че той няма да спечели от първия път. Кметът Николов е избран с 24% от гласовете на бургазлии, защото избирателната активност през 2019 година бе много ниска„, припомни Табаков.

Той заяви, че който и да бъде водач на листата ни за Общински съвет, то е сигурен, че това ще е доказано лице.

Всеки един от нас ще допринесе да вкараме максимален брой общински съветници в местния парламент. В нашата листа всички 51 души ще имат самочувствието, че могат да пренаредят всеки един в нея. Всички те осъзнават, че не са фигуранти, защото всеки може да бъде един от първенците. Ще имаме най-добър резултат и най-широко представителство„, каза Табаков.

Той е уверен, че ГЕРБ няма да има и ново мнозинство в Общински съвет.

„Местният парламент ще върне своята идентичност. Мнозинството правеше каквото си иска и всички решения се взимаха от Димитър Николов. Общински съвет просто слагаше печат на докладните му. ГЕРБ няма да имат мнозинство в Общински съвет и през следващите 4 години за Бургас предстоят по-добри времена„, каза още Табаков.

АБВ

Уверявам, че нашето обединение се получи съвсем леко, за разлика от много други, на които сега сме свидетели в политическия живот. При нас нещата се получиха истински, защото с умни хора лесно се работи. Всеки от нас си сподели идеите за бъдещето на града. Бургас има нужда от една драстична промяна в управлението. Сега има монопол от една партия, която държи мнозинството в Общински съвет. Там се обслужват нечии интереси, а ние целим да разбием този монопол. Искаме да сложим едно ново начало, за да има един нов начин на мислене и един нов начин на живот в града ни„, каза Антон Коджабашев.

Движение 21

За да има стабилен общински съвет, то той има нужда от стабилни и конструктивни хора, които да мислят за бъдещето. Ние сме едно широко обединение, съставено основно от експерти от различни области. Ще работим за бургазлии, за проекти, с които ще допринесем за развитието на града, на училищата, да има повече работни места. Ще държим обществените средства да се разпределят правилно, а не както е досега – само към едни и същи хора„, поясни Юлияна Мръчкова.

Изправи се България!

Оставили сме всякакво партийно и личностно его в името на общата цел. А тя е Бургас. Но не такъв какъв е сега, а Бургас, който е по-красив, икономически силен и социален град. Основният опонент на статуквото последните 16 години в Бургас ще бъде партията на хората. Надявам се да пречупим тази апатия у тях. Защото на това разчитат управляващите – гласуване само на твърдите ядра. Вярвам, че ако повече хора отидат да гласуват, то Бургас ще стане един по-добър град за живеене„, сподели Даниел Иванов.

ДБГ

Любовта прави съединението, а съединението прави силата. В думата съединение е вложено – работа, градеж, чувства и стремеж. Заедно сме силни„, категоричен бе Людмил Илиев

Ние идваме

„Щастлива съм, че сме част от това обединение, защото заедно сме по-силни. Това е добре за бъдещето на града и за всички граждани„, добави Мария Лазева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви