На 7 октомври (събота) 2023 г. от 19.00 ч. Културен дом НХК, Бургас ще бъде сцена на ексклузивен премиерен за България концерт на световните звезди Донка Ангъчева и Лидия Байч.

Именитите пианистка и цигуларка свирят от много ранна възраст и са истинска сензация на музикалните сцени по цял свят. Концертират с най-добрите диригенти, колеги – музиканти солисти и оркестри и са многократно награждавани. Всяка има своята изключителна кариера, като са изнасяли и преди общи концерти в чужбина.

Музикалният спектакъл, който ще представят в Бургас, носи името Fusion Passion. Двете дами ще свирят произведения на норвежкия композитор, пианист и диригент Едвард Григ; на австрийски композитор и един от най-забележителните цигулари на ХХ-ти век Фридрих-Макс „Фриц“ Крайслер и на Астор Пиацола, познат за публиката като „El Gran Ástor“ или Великият Астор – човекът, качил тангото на концертната и оперната сцена в Аржентина.

Разкошният концерт, задължителен за всички ценители на истински добрата и класна музика, е част от програмата на VI Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, който се организира от символа на гостоприемството на Бургас Гранд хотел и СПА Приморец. Билетите за събитието са в продажба на каса „Часовника“, като можете да направите резервация и да получите повече информация на тел. 0894 898 098.

Два дни по-рано, на 5 октомври 2023 г. (четвъртък) отново като част от афиша на Порт Прим Арт Фест, от 18 ч. в „Приморец“ ще бъде показана биографичната лента „Appassionata“, посветена на българското участие в концерта – пианистката Донка Ангъчева. Тя лично ще уважи събитието, на което ще присъства и авторът на лентата – журналистът и продуцент Георги Тошев.

Не пропускайте възможността да проследите интригуващия житейски път до успеха на една от най-виртуозните пианистки в света – Донка Ангъчева, на премиерата на филма за нея в Бургас -на 5.10.2023 г., както и да се насладите на изключителната ѝ музикална дарба на общия ѝ концерт с впечатляващата цигуларка Лидия Байч – на 7.10.2023 г.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви