Две жени се издирват. Открито е тялото на 61-годишен мъж след потопа в Царево. Тази сутрин тялото на друг мъж е извадено от морето от катер на Гранична полиция. Това съобщи директорът на ОДМВР-Бургас гл. комисар Емил Павлов.

Двете жени са майка и дъщеря – на 54 и 30 години. Двете са били в автомобили, който е погълнат от водата при пропадане на мост. Мъжът е извършват строително-монтажни дейности в дома на двете жени, придвижвал се пеш, уточни Павлов.

Той обясни, че вчера е забелязано тяло на жена на крайбрежието, но то било повлечено обратно в морето и не може да се каже дали то е на една от двете издирвани жени.

На тел. 112 е подаден сигнал само за две изчезнали жени, не е имало сигнали за други хора в неизвестност, заяви директорът на полицията.

Екипите ни не срещат разбиране от граждани, които преди това са подали сигнали, че бедстват, каза още старши комисар Емил Павлов.

Той призова сигнали да подават хората, които наистина имат нужда от съдействие от властите, за да не се губят ресурси.

Не се очаква влошаване на метеорологичната обстановката, от МВР е направена необходимата организация, има екипи по цялото трасе. Следим обстановката и сме готови да реагираме, допълни Павлов.

Най-критични са районите на Нестинарка, Арапя, Кости и Бродилово. Макар и труднопроходими, пътищата са отворени.

Минава се към разчистване на инфраструктурата, тъй като няма сигнали за бедстващи хора, допълни директорът на полицията в Бургас.

btv.bg/БНТ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви