с. Зидарово

Модерна фармацевтична фабрика ще бъде изградена в с. Зидарово, съобщиха от община Созопол. Кметът Тихомир Янакиев е привлякъл сериозна компания в бранша – „Ведра интернешънъл“ АД. Екипът на компанията има повече от 15 години опит в изграждането на партньорства с всички участници на фармацевтичния пазар в България – фармацевти, лекари, производители, държавни институции и пациенти. Той изгражда дългосрочни бизнес отношения с международни фармацевтични производители в България, Сърбия, Македония и други държави в региона.

След преговори с кмета Янакиев компанията е решила да му се довери и да инвестира значителна сума във фабриката в с. Зидарово. Инвестицията се дължи основно на доверието към Тихомир Янакиев и екипа на Община Созопол. „Ведра интернешънъл“ АД кандидатства и за „Инвеститори клас А“, което озчава, че цялата инфраструктура до фабриката ще бъде ремонтирана, а тя минава през селото.

Инвестицията ще бъде направена на два етапа. Първият етап е на стойнос 12 млн. лева. Той включва изграждането на самата фармацевтична фабрика. В нея ще бъдат разкрити 50 работни места.

Вторият етап ще включва създаването на оранжерии за билки и фабрика за преработването им. Тя ще осигурява билкови екстракти за фармацевтичната промишленост.

Новата придобивка за община Созопол и конкретно за с. Зидарово, освен, че ще спомогне за облагородяването на селото, ще осигури и много работни места за местните хора в модерно производство.

Първата копка на фабриката ще бъде направена на 18.09.2023г. от кмета на общината Тихомир Янакиев и представители на фирмата-инвеститор.

2 КОМЕНТАРИ

  1. ето на това се казва браво и успех и дано всичко дае наред и дано хората който са навън да чует и един по един да се върнат навремето конопената фабрика половината село хранеше давидем сега тази савремена фабрика колко човека от селото ще назначи на работа или пак нашо вашо ще има

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви