Нека поговорим за тенденциите. По-конкретно, цветовите тенденции, тъй като вече сме напълно готови да променим гардероба си и да извадим нещо различно от розовото.

Когато става дума за сезонни тенденции, често има обичайните заподозрени – ключовите елементи, на които можем да разчитаме година след година. Пролетта е за жилетки и рокли, лятото е за лен и сандали, а зимата е за масивни плетива и вълнени палта.

Но есента ни дава разнообразие, което винаги прави нещата интересни. Разбира се, много често може да срещнете хора с тренчкот, високи до коляното ботуши и деним, но често има няколко тенденции от пролетта и лятото, които също си проправят път в есенния гардероб.

Попитайте някого какви цветове му идват на ум за есента и той вероятно ще ви каже кафяви и неутрални. Но, ако следите модните тенденции през последните години, ще знаете, че тук трябва да очаквате неочакваното.

След като розовото властваше над нас повече от година, за да съвпадне с пускането на филма „Барби“, крайно време е цветът да бъде оставен в миналото и да преминем към по-изчистени палитри.

Ако сте готови да въведете някои нови сезонни цветове в списъка си, ние ви предлагаме шест тенденции, които да опитате до края на годината.

Цветовете за втората половина от 2023

1. Сиво

Търсите цвят, който показва, че мислите сериозно и професионално? Не търсете повече, а посегнете към шистово сиво. Този хладен нюанс на въглен има цялата командваща сила на дръзките ярки цветове, но говори в приглушени тонове на тихия лукс, което е печеливша комбинация в нашите очи.

Ако намирате съставянето на сив тоалет за твърде скучно, оформете го със сини, кафяви и дори червени нюанси за повече разнообразие.

2. Ярко червено

акто обещахме, време е за доза червено, което гарантирано ще озари деня ви. Ярко червеното с по-топла оранжева основа – за разлика от по-хладните сини тонове – доминираше на дефилетата през последните три сезона и не показва никакви признаци на забавяне.

Може би тайната се крие в смелостта или факта, че е цветът е универсално ласкателен, но така или иначе тази гама остава сред нас.

3. Меко жълто

Ако все още не сте чували за тенденцията „бананово мляко“, със сигурност сте я виждали. Накъдето и да се обърнем в последно време, дизайнерите добавят нотки на кремаво жълто към колекциите си и то вече достигна и до обикновения потребител.

Когато става дума за цветови тенденции, няма по-интересно от меото жълто, което ще внесе малко лятна светлина в есента.

4. Бордо

Сякаш инстинктивно посягаме към по-тъмните цветове с настъпването на по-хладно време, а бордото е нюансът, към който се обръщаме за създаването на тоалети със силно въздействие.

Ефектът е поразителен, когато оформите едноцветна визия, но аксесоарите в бордо могат да бъдат перфектно допълнение към дрехи с друг цвят. Опитайте да смените кремавата си чанта с бордо, ако не сте сигурни колко точно цветът ще се вписва във визията ви.

5. Черно

И така, стигнахме до класическото черно. Това монохромно чудо на модата се е появявало на дефилета в много различни форми през времето, но гладкият му стил за есен/зима ’23 го прави невъзможно за пропускане.

От дантелени блузи до уютни плетива и лъскава кожа, обличането на черно върху черно в различни текстури е най-лесният начин да следвате модния шик тази година.

6. Индиго

Мастилените нюанси на среднощното тъмно синьо може да изглеждат като черни на пръв поглед, но, при по-внимателно вглеждане, този наситен нюанс има лилав оттенък, който го прави изискана алтернатива на основните неутрални цветове.

Вземете класическия син деним, добавете елегантността ан черното и сложете в микса малко богато изглеждащо бордо – получавате цветова тенденция, която обединява най-доброто от всички части.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви