На 6 септември отбелязваме едно от най-значимите събития в новата българска история. Утре се навършват 138 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Честванията в празничния ден ще започнат в 10:30 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас.

В 11:00 часа пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк (до Военен клуб-Бургас) ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в борбата за Обединена България. Ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност.

Програмата ще продължи с празничния концерт „И аз съм българин! И аз съм за Съединението!“, който ще се проведе на пл. „Тройката“ от 11:30 часа.

На сцената ще се качат:

ПФА „Странджа“ с ръководител Марио Егов, Ния Стоянова от ЦПЛР с ръководител Милена Добрева, ТФ „Петлите“ с ръководител Георги Димитров, ДТС „Медено котле“ – хореографска паралелка към ОУ „Братя Миладинови“ с ръководител Анита Яръмова, ДТС „Лъкатниче“ към НБУ “Михаил Лъкатник” с ръководител Дафинка Тигърова, ДФА „Трите пъти“, ТА „Лукойл Нефтохимик“ с ръководител Марио Егов, ДТА „Звездички“ при ОУ „Св. Климент Охридски“, ТС „Зорница“ при НЕГ „Гьоте“, ДТА „Звездички“ с ръководител Николай Парушев, ТС „Златен пламък“ с ръководител Николай и Пламена Цветкови.

ПРОГРАМА

6 СЕПТЕМВРИ (СРЯДА)

10:30 часа

Площад „Атанас Сиреков”

Ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас

11:00 часа

Военен клуб – Бургас, ул. „Христо Ботев” 48

Заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-Българската война (1885 г.) и ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк

11:30 часа

Площад „Тройката“

Празничен концерт „И аз съм българин! И аз съм за Съединението!“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви