„Тръгвай“ е естественото продължение на предишната песен на Ваня Щерева „RESTART“, която излезе след 15 години затишие от изпълнителката.

Това е песен за оня момент от една връзка, в който вече нищо друго не може да се направи, освен да кажеш „Тръгвай, няма повече кво да го мъчим“. Текстът и музиката са дело на Ваня, аранжиментът е на Роби Николов, който изпява и беквокалите.

Необичаен за „Тръгвай“ е начинът, по който видеоклипът е заснет. Няма режисьор, оператор и сценарий. „Видеоклипът е спонтанна проява.

Още преди да е готова песента, почти на шега помолих приятели да ме снимат с телефоните си, без очаквания, че ще излезе нещо от това.“ – споделя изпълнителката.

„Четирима мои близки приятели държаха телефоните в рамките на три месеца, на различни локации. Имаше период, в който всеки ден валеше. Катето Евро, в чийто двор са част от кадрите, още не беше напълнила басейна. Използвахме го и празен. Темата ми беше „вода“ – водата, която отмива любовта. Чакахме дъждове, пълнихме басейни, пускахме маркучи, взимахме фенерчета назаем от съседи,
пътувахме, нахлувахме зад бариери на забранени за влизане места и тайно и набързо снимахме, ходех по бельо и ботуши на малко мостче в Ловния парк, а минувачи се смущаваха от гледката. Сменях бельо след бельо, риза сред риза, накрая реших и да се пооблека малко в тоя клип и за целта три дни ших на ръка с игла и конец бялата рокля от финала на клипа. Беше вълнуващо да се опитаме да създадем нещо, което изглежда красиво, драматично, и „като истинско“, с непрофесионални умения и подръчни средства.“ – заключва Ваня Щерева.

Единственият професионалист, който се включва  на финала е Виктор Милушев, операторът на „RESTART“, чието дело са цветовите корекции.

„Това приключение беше изпълнено с адреналин – като започнем от песента, която беше по-ниска, но Роби вдигна доста над възможностите ми тоналността, за да излезе драматичния заряд, и настоя, че ще се справя, до нахлуването ни в забранени територии – ходене по ръба на скала, с високи токчета, а под мен камъни и езеро, в което изтичат отровите от някакъв рудник. Всичко приключи без произшествия, като изключим леко пострадалия телефон на Катето от подводните снимки. Но всичко имаше смисъл – много момичета ми писаха, че песента ги е намерила в точния за тях момент. Разбира се, поплакали са си на „ТРЪГВАЙ“. И това им подействало здравословно и пречистващо.“ – споделя неповторимата Ваня Щерева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви